Cumi Bakar Bumbu Lengkuas
gebakken of geroosterde gekruide inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr inktvis
1 limoen, sap
sate stokjes
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
5 rode rawits
1 tomaat
3 cm lengkuas/laos, geraspt
1 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de inktvissen schoon en verwijder de harde delen. Wrijf de inktvissen in met het limoensap en laat dit 15 minuten intrekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng de bumbu met de inktvis en rijg deze aan de stokjes. Wrijf de inktvis in met de olie en bak of rooster het daarna gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Bebek Asam Pedas - Eend in een pittige zurige saus
- Escabeche Lapu Lapu - gebakken vis in zoetzure saus
- Pindang Iga Palembang - ribbetjes uit Palembang
- Tempe Gembus Masak Leunca - gebakken tempe en leunca
- Thais rundvlees met steranijs
- Ase Daging - gestoofd gekruid rundvlees
- Ikan Basa Masak Bali - Basa visfilet in een balinse saus
- Lontong Tahu Campur
- Tumis Cumi-Cumi - gebakken inktvis
- Spekkoek - Indische in laagjes gebakken cake
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...