Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Pepes Cumi Asin Tomat Hijau - gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Cumi Asin Tomat Hijau
gestoomde gekruide inktvis met groene tomaat

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gezouten inktvis
heet water
200 ml dikke kokosmelk (van 1 kokosnoot)
30 gr melinjo blad
2 eieren, geklopt
13 petai/peteh bonen
1 serai/sereh/citroengras
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
6 sjalotjes
4 teentjes knoflook
8 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 groene tomaten
3 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de melinjo in reepjes, halveer de petai bonen en snijd de serai in dunne plakjes. Vouw het bananenblad in bakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Week de inktvis in het hete water. Giet daarna af en halveer het daarna. Meng het dan goed met de bumbu, de kokosmelk, de melinjo, de eieren, de petai en de serai als een beslag.
Schep telkens 5 eetl van het mengsel in een bananen bakje. Stoom de bakjes daarna voor 30 minuten totdat het gaar is geworden.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 642 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41906315