Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Pepes Cumi Pedas - pittig gekruide gestoomde inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Cumi Pedas
pittig gekruide gestoomde inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 160 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41934918