Pepes Cumi Pedas
pittig gekruide gestoomde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kare Ikan
- Ayam Panggang Kecap - geroosterde kip in zoetzure ketjapsaus
- Lula Betawi - rundvlees in saus
- Sayur Kangkong Cabai Hijau - roerbak van van kangkung met groene peper
- Udang Goreng Bumbu Asam - gebakken gemarineerde garnalen met een gembersambal
- Semur Ayam - gekruide kip in heerlijke saus
- Sambal jeruk - Sambal met limoen
- Moo Sarong - varkensvlees balletjes in deeg
- Bami kuwa - bami soep
- Tumis Sawi Putih - roerbak van Chinese kool
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...