logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Pepes Cumi Pedas
pittig gekruide gestoomde inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 307 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421526