zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Pepes Cumi Pedas - pittig gekruide gestoomde inktvis


Pepes Cumi Pedas
pittig gekruide gestoomde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.
pittig gekruide gestoomde inktvis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad
Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.