Recente reacties

Oh, deze is wel heel erg lekker
ziet er erg lekker uit
Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Klein vraagje, de ansjovis, is dat uit een potje en zout of vers?
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Write a comment
Pepes Cumi Pedas - pittig gekruide gestoomde inktvis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Pepes Cumi Pedas
pittig gekruide gestoomde inktvis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr pijlinktvis
1/2 eetl limoen, sap
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1 bosje kemangi
bananenblad

Haluskan:
bumbu:
1 serai/sereh/citoengras, witte deel
2 rode lomboks, geroosterd
4 rode rawits
4 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroostrerd
2 belimbing wuluh

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de inktvis in ronde plakjes en wrijf deze in met het limoensap, het zout en de peper. Snijd de ingrediënten voor de bumbu in dunne plakjes. Meng dit met de inktvis en laat dit 15 minuten marineren.
Verdeel het daarna in 6 porties en wikkel elke portie in bananenblad en sluit het af met biteng. Stoom de pakketjes daarna in 25 minuten gaar. Serveer.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 215 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41030291