zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Tahu Gegodo - Gebakken gekruide tahu
- Tumis Kangkung Ampela - roerbak van kangkung met kip
- Lepat ubi - cassave snack uit Sumatra
- Pindang sapi - Friszure runderstoof
- Udang sambal pirik - gebakken garnelen met sambal pirik
- Daging Bakar - Geroosterde Runderhaas
- Kambing Masak Pedas - Pittig gebakken geitenvlees
- Rendang ikan Iele - Meerval met gekruide saus
- Sateh manis jawa
- Ayam Jerit - gestoofde gebakken gekruide kip
Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi


Goru Belanga Sulawesi
stoofpotje van rundvlees uit sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en bak het geheel droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
stoofpotje van rundvlees uit sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en bak het geheel droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.