stoofpotje van rundvlees uit sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en bak het geheel droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.