logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Goru Belanga Sulawesi
stoofpotje van rundvlees uit sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel jinten

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en bak het geheel droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 121 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421765