Goru Belanga Sulawesi
stoofpotje van rundvlees uit sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees (schenkel)
4 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel peper
1/2 theel peper
1/2 theel nootmuskaat
1200 ml water
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
1 theel ketumbar
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes van 3 cm. Rooster de ketumbar droog in een koekenpan. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de kaneel voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak het rondom bruin. Dan de kecap, het zout, de peper en de nootmuskaat toevoegen en bak het geheel droog. Dan het water toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kek Dang - Groentesoep met kipgehaktballetjes
- soep van waterkers met varkensvlees
- Kung Thord - gefrituurde garnalen
- Tuun Fafi - Geroosterd speenvarken
- Bebotok Ikan - visballetjes in saus
- Dendeng Kulem - gekruid en gebakken vlees
- Dendeng Kelem - gebakken plakjes rundvlees
- Sayur lodeh 4 - Sajoer lodeh
- Sate Maranggi - rundvlees sate met sambal oncom
- Pantolo duku bai - Gestoofd varkensvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...