Goru Belanga
smoor van rundvlees uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënen:
500 gr rundvlees (schenkel)
7 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
750 ml heet water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kaneel voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan de kecap, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed.
Als het vleesvocht vrijkomt dan het water toevoegen en kook het vlees op laag vuur voor 45 minuten totdat het gaar is geworden. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Ikan Kecap - gebakken vis in een geurige gele saus
- Sambal Goreng Kering Ebbi - gekruide garnalen
- Mie kocok - Eiernoedels met kip en groenten
- Sambal goreng telor - Sambal goreng van ei
- udang godok - garnalen
- Ayam Besengeh
- Empal Gentong - gestoofd rundvlees
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
- Njomok tempeh
- Udang bumbu bali - pittig gebakken garnalen uit Bali
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...