zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Goru Belanga - smoor van rundvlees uit de Molukken


Goru Belanga
smoor van rundvlees uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënen:
500 gr rundvlees (schenkel)
7 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
750 ml heet water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kaneel voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan de kecap, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed.
Als het vleesvocht vrijkomt dan het water toevoegen en kook het vlees op laag vuur voor 45 minuten totdat het gaar is geworden. Serveer.
smoor van rundvlees uit de Molukken
Bahan-bahan:
ingrediënen:
500 gr rundvlees (schenkel)
7 cm kaneel
4 eetl kecap manis
1/2 theel nootmuskaat
1/2 theel peper
1/2 theel zout
750 ml heet water
Haluskan:
bumbu:
3 rode lomboks
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 theel ketumbar
1/4 theel jinten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in blokjes van 3cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan 1 eetl olie en fruit de bumbu samen met de kaneel voor 6 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Voeg dan de kecap, de peper en de nootmuskaat toe en meng goed.
Als het vleesvocht vrijkomt dan het water toevoegen en kook het vlees op laag vuur voor 45 minuten totdat het gaar is geworden. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.