Gore-Gore Sulawesi
pittig rundvlees uit midden Sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel asamwater
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Schep het daarna uit de pan en snijd het in blokjes van 3cm. Bewaar 500 ml van de bouillon.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringen van 2 cm breedte. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de knoflook, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg de bouillon toe en kook totdat het geheel is geabsorbeerd. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Kuning Jeruk - gestoofd rundvlees in geel gekruide saus
- Ayam leilem - Kip met koolboomblad
- Acar Terati - Lotus wortel in het zuur
- Babi Rebung - varkensvlees met bamboe
- Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker
- Sayur lobak
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Jamur Kuping Goreng - Gebakken Champignons
- Pencok lele - Gegrilde meerval
- Buras
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...