pittig rundvlees uit midden Sulawesi
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel asamwater
4 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode rawits
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Schep het daarna uit de pan en snijd het in blokjes van 3cm. Bewaar 500 ml van de bouillon.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringen van 2 cm breedte. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de knoflook, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg de bouillon toe en kook totdat het geheel is geabsorbeerd. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.