logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gore-Gore Sulawesi
pittig rundvlees uit midden Sulawesi

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rundvlees
1250 ml water
2 jeruk purut blaadjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
1 tomaat
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 theel asamwater
4 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rode rawits

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met het vlees en de jeruk purut en kook het vlees gaar. Schep het daarna uit de pan en snijd het in blokjes van 3cm. Bewaar 500 ml van de bouillon.
Snijd de knoflook in dunne plakjes. Ontpit de lomboks en snijd deze in ringen van 2 cm breedte. Snijd de tomaat in blokjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de knoflook, de lomboks en de tomaat voor 5 minuten. Voeg dan het vlees toe en meng goed.
Dan het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen. Voeg de bouillon toe en kook totdat het geheel is geabsorbeerd. Meng dan het asamwater erdoor en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 76 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176658