Gestoofd rundvlees in een kruidige kokossaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
225 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
100 gr gerapste kokos
3 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe;
7 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 theel jinten
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de sereh toe en bak dit rondom bruin. Daarna de de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel 2 uur laten sudderen. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat al het vocht is verdampt
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
225 ml kokosmelk
1 serehstengel, gekneusd
100 gr gerapste kokos
3 eetl olie
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe;
7 cm gember (jahe/djahé)
7 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
1/2 theel jinten
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees en de sereh toe en bak dit rondom bruin. Daarna de de kokosmelk en het zout toevoegen en het geheel 2 uur laten sudderen. Vervolgens de kokos toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat al het vocht is verdampt