Hagape Daging 3
rundvlees met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr rundvlees
100 gr gerapste kokos
675 ml santen asli (dikke kokosmelk)
1 serehstengel
2 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
7 kemirinoten
5 cm laos
8 cm kunyit
8 cm jahe
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 theel zout
Cara membuat:
bereiding;
Snijd het vlees in stukjes. Bak de kokos droog in een koekepan totdat het goudbruin is geworden. Laat het afkoelen en wrijf of maal het daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe voor 3 minuten. Voeg het vlees, de kokos, de sereh en de santen toe en laat het zachtjes sudderen totdat het vocht vrijwel is verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor peniki tjililitan - gesmoorde pittige eieren
- Opor Ayam Pekalongan - gebakken gekruide kip
- Labab Tomat
- Sate Menado - sate van varkensvlees uit Menado
- Urap Pakis - varentoppen met gekruide tauge en kokos
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Sambel be tongkol - tonijnsalade
- Gulai Jariang - in pittig gekruide kokosmelk gestoofde jengkol
- Brongkos 2 - gestoofd rundvlees met labu siam
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...