logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Masak Hijau (Banjarmasin)
gestoofde kip in groene saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
250 ml water
2 eetl asam water
2 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook en laat de saus indikken. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en meng goed. Dan zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en todat de saus is ingedikt/verdampt.

Add comment

Submit

who is online

We have 84 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44154555