Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Masak Hijau (Banjarmasin) - gestoofde kip in groene saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Masak Hijau (Banjarmasin)
gestoofde kip in groene saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
250 ml water
2 eetl asam water
2 theel palmsuiker
1 theel zout
olie

Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 cm kencur

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook en laat de saus indikken. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en meng goed. Dan zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en todat de saus is ingedikt/verdampt.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 105 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40916651