gestoofde kip in groene saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
250 ml water
2 eetl asam water
2 theel palmsuiker
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook en laat de saus indikken. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en meng goed. Dan zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en todat de saus is ingedikt/verdampt.