Ayam Masak Hijau (Banjarmasin)
gestoofde kip in groene saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr kip
1 limoen, sap
2 jeruk purut blaadjes
2 serai/sereh/citroengras, witte deel
250 ml water
2 eetl asam water
2 theel palmsuiker
1 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
9 groene lomboks
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1 cm kunyit
1 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Snijd de serai in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan olie en bak de kip rondom bruin en zet apart. Verhit in een pan olie en fruit de bumbu samen met de serai en de jeruk purut voor 5 minuten. Voeg dan het water toe en breng aan de kook en laat de saus indikken. Voeg dan het zout en de palmsuiker toe en meng goed.
Vervolgens de kip toevoegen en meng goed. Dan zachtjes laten sudderen totdat de kip gaar is geworden en todat de saus is ingedikt/verdampt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kroket Kentang - aardappelkroketjes
- Gai Haw Bai Toey - gefrituurde en gemarineerde kip in pandanblad
- Kecapsaus
- Kacang telor - gebakken pinda's
- Kakul mekuah - slakken in bouillon
- Jenang Grendul - cassave pap
- Jalan Kote - gevulde pasteitjes uit Makassar
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Ulang Ulang
- Siap base kalas - Kip in Gekruide Kokosmelk
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...