Gestoofd rundvlees
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
900 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
175 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr kokos,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 1/2 theel. ketumbar
1 theel. jinten
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin en dan de sereh toevoegen. Giet de kokosmelk, de kokos en zout naar smaak toe en stoof het vlees zachtjes gaar.
ingrdiënten:
900 gr rundvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
175 ml dikke kokosmelk (santen asli)
100 gr kokos,
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 1/2 theel. ketumbar
1 theel. jinten
4 cm gember (jahe/djahé)
3 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos
Cara-membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dobbelstenen. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin en dan de sereh toevoegen. Giet de kokosmelk, de kokos en zout naar smaak toe en stoof het vlees zachtjes gaar.