pittig gekruide zachtzure gele vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr vis
3 cm kunyit
10 rode lomboks
9 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
400 ml water
4 eetl asem
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
plakjes tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de kunyit en het zout. Halveer de lomboks en ontpit deze. Snijd de sjalotten , de knoflook en de jahe in plakjes. Meng de asem met het water. Leg de helft van de knoflook, de jahe, de sjalotten en de lomboks op de bodem van een pan en leg de vis daarop. Voeg de overgebleven lomboks, de sjalotten, de jahe en de knoflook daarop en giet het asemwater erover. Laats het geheel afgesloten in 40 minuten zachtjes gaar sudderen. Eventueel water toevoegen om verbranden tegen te gaan. Garneer de vis met plakje tomaat.