Pallu Mara
pittig gekruide zachtzure gele vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2000 gr vis
3 cm kunyit
10 rode lomboks
9 sjalotten
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
400 ml water
4 eetl asem
zout naar smaak
Taburan:
garnering:
plakjes tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vis schoon en wrijf deze in met de kunyit en het zout. Halveer de lomboks en ontpit deze. Snijd de sjalotten , de knoflook en de jahe in plakjes. Meng de asem met het water. Leg de helft van de knoflook, de jahe, de sjalotten en de lomboks op de bodem van een pan en leg de vis daarop. Voeg de overgebleven lomboks, de sjalotten, de jahe en de knoflook daarop en giet het asemwater erover. Laats het geheel afgesloten in 40 minuten zachtjes gaar sudderen. Eventueel water toevoegen om verbranden tegen te gaan. Garneer de vis met plakje tomaat.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Cumi 2
- Sala Udang - krokant gebakken gekruide garnalen
- Semur Jepara - kruidige runderstoof schotel uit Jepara
- Ayam isak - zeer pittige kip uit Oost-Kalimantan
- Kambing Rica Cabe Hijau - gebakken lamsvlees met groene pepers
- Perkedel Bakar - gehaktbrood
- Ayam Taliwang - kip in een rode pittige saus
- Bilus
- Tumis Tauge Teri Nasi - roerbak van tauge met ansjovis
- Singgang Ayam - pittig marineerde gestoofde en geroosterde kip
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...