garnalen en slakken in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen
175 gr slakken
zout naar smaak
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. olie (kokos)
bananenblad
4 salam blad
houten prikkers
Haluksan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de garnalen en de slakken met het zout, de palmsuiker, de olie en de boemboe en laat dit 60 minuten staan. Snijd het bananenblad in de gebruikelijke grootten (25x20cm) en verdeel de massa in vier delen over de bananenbladeren. Leg daarop een salamblad en vouw het dicht. Zet het vlad vast met de prikkers en stoom het in 30 minuten gaar.
ingrediënten:
200 gr garnalen
175 gr slakken
zout naar smaak
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. olie (kokos)
bananenblad
4 salam blad
houten prikkers
Haluksan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de garnalen en de slakken met het zout, de palmsuiker, de olie en de boemboe en laat dit 60 minuten staan. Snijd het bananenblad in de gebruikelijke grootten (25x20cm) en verdeel de massa in vier delen over de bananenbladeren. Leg daarop een salamblad en vouw het dicht. Zet het vlad vast met de prikkers en stoom het in 30 minuten gaar.