banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Palem kakul - garnalen en slakken in bananenblad
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Palem kakul
garnalen en slakken in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr garnalen
175 gr slakken
zout naar smaak
1 eetl. gesmolten gula jawa (palmsuiker)
3 eetl. olie (kokos)
bananenblad
4 salam blad
houten prikkers

Haluksan:
boemboe:
1 theel. ketumbar
1 theel. trasi bakar
8 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 rode lomboks
8 rawits
5 cm gember (jahe/djahé)
2 cm kencur
5 cm kunyit (kurkuma)
4 cm laos

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de garnalen en de slakken met het zout, de palmsuiker, de olie en de boemboe en laat dit 60 minuten staan. Snijd het bananenblad in de gebruikelijke grootten (25x20cm) en verdeel de massa in vier delen over de bananenbladeren. Leg daarop een salamblad en vouw het dicht. Zet het vlad vast met de prikkers en stoom het in 30 minuten gaar.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 181 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39809393