Bahan-bahan:
ingrediënten:
Lumpia vellen
olie om in te frituren
Bahan-bahan vulling :
ingrediënten vulling:
150 gr julliene gesneden worteltjes
125 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool, zeer fijngesneden
50 gram taugé
50 gr soe-oen (optioneel)
3 teentjes knoflook
2 theels gemalen peper
2 rode lomboks, ontpit (Spaanse peper)
zout
5 eetl olie
Cara Membuat vulling:
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rul. Vervolgens de knoflook, de lomboks en de julliene gesneden wortels toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Dan de spitskool en de taugé toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. De vulling laten uitlekken en afkoelen. Indien je soe-oen wil toevoegen: week de soe-oen gaar en voeg dit toe met de spitskool.
Cara Membuat:
bereiding:
Leg 2 eetlepels van de vulling in het midden van de lumpia vel en vouw het dicht als een envelop. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de lumpia's goudbruin.
lumpiasaus:
meng 225 ml ketjap manis met 1 eetl sambal ulek (zie recept) en het sap van 1/2 limoen goed doorelkaar.