zoeken
Recente reacties

22 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
- Ikan Kuah - Vissoep
- Misoa Goreng Udang - gebakken mie met garnalen
- Pantolo pamarasan - speklapjes in zwarte saus
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Gadon
- Asam keung udeng - pittige garnalen
- Ayam Goreng Terasi - gebakken kip met trasi
- Fug Tong Gang Buad - pompoen in kokosmelk
- Daging Panggang Karmanaci - gegrild gekruid rundvlees
Lumpia - loempia


Lumpia - loempia
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Lumpia vellen
olie om in te frituren
Bahan-bahan vulling :
ingrediënten vulling:
150 gr julliene gesneden worteltjes
125 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool, zeer fijngesneden
50 gram taugé
50 gr soe-oen (optioneel)
3 teentjes knoflook
2 theels gemalen peper
2 rode lomboks, ontpit (Spaanse peper)
zout
5 eetl olie
Cara Membuat vulling:
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rul. Vervolgens de knoflook, de lomboks en de julliene gesneden wortels toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Dan de spitskool en de taugé toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. De vulling laten uitlekken en afkoelen. Indien je soe-oen wil toevoegen: week de soe-oen gaar en voeg dit toe met de spitskool.
Cara Membuat:
bereiding:
Leg 2 eetlepels van de vulling in het midden van de lumpia vel en vouw het dicht als een envelop. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de lumpia's goudbruin.
lumpiasaus:
meng 225 ml ketjap manis met 1 eetl sambal ulek (zie recept) en het sap van 1/2 limoen goed doorelkaar.
Bahan-bahan:
ingrediënten:
Lumpia vellen
olie om in te frituren
Bahan-bahan vulling :
ingrediënten vulling:
150 gr julliene gesneden worteltjes
125 gr kippengehakt
125 gr rundergehakt
100 gr spitskool, zeer fijngesneden
50 gram taugé
50 gr soe-oen (optioneel)
3 teentjes knoflook
2 theels gemalen peper
2 rode lomboks, ontpit (Spaanse peper)
zout
5 eetl olie
Cara Membuat vulling:
bereiding:
Snijd de knoflook fijn en de lomboks in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin het vlees rul. Vervolgens de knoflook, de lomboks en de julliene gesneden wortels toevoegen en alles nog 3 minuten bakken. Dan de spitskool en de taugé toevoegen en nog 3 minuten doorbakken. De vulling laten uitlekken en afkoelen. Indien je soe-oen wil toevoegen: week de soe-oen gaar en voeg dit toe met de spitskool.
Cara Membuat:
bereiding:
Leg 2 eetlepels van de vulling in het midden van de lumpia vel en vouw het dicht als een envelop. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de lumpia's goudbruin.
lumpiasaus:
meng 225 ml ketjap manis met 1 eetl sambal ulek (zie recept) en het sap van 1/2 limoen goed doorelkaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.