Lumpia Bengkuang
lumpia met yam en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tongseng Ayam Pedas - kip in een romige pittige saus
- Sateh Makasar
- Goru Belanga Sulawesi - stoofpotje van rundvlees uit Sulawesi
- Gangan udang - in kokosmelk gestoofde garnalen
- Moo Dang - geroosterd varkensvlees
- Sawi Masak Tiram - gestoofde kool met kruidige saus
- Sambal bawang 2
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
- Gaeng Phed Gai 2 - rode kip curry
- Nasi Lemak
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...