Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Heerlijk!, Ik had het recept gehalveerd omdat ik alleenstaande ben. De kecaps,

oestersaus en worchestersaus op het einde nog naar smaak extra toegevoegd. . Ik heb iets meer paksoy gebruikt en gekookte garnalen uit de vriezer. Binnen een kwartier een volledige maaltijd op tafel,
Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
KokkieBlanda 5 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Write a comment
Lumpia Bengkuang - lumpia met yam en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lumpia Bengkuang
lumpia met yam en garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.

Pin It
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 211 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41083792