Recente reacties

Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Write a comment
Lumpia Bengkuang - lumpia met yam en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lumpia Bengkuang
lumpia met yam en garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.

Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41925660