banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
Jcm Avatar
Rene 3 months ago
@Jan-RoelofBij stomen komen de smaken beter uit ,ook pisang bladen geven veel aroma
kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 6 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 7 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Icon Write a comment
Lumpia Bengkuang - lumpia met yam en garnalen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Lumpia Bengkuang
lumpia met yam en garnalen

Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40431046