zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Daging Masak Bali - pittig gebakken reepjes rundvlees
- Acar Ikan Kuning - vis in zure saus
- Cakep Siap - Kippenpoten
- Jagung Udang - mais met garnalen
- Kue pisang - bananen cakejes
- Pinggan Jamur Bumbu Rendang - in kokosmelk gebakken gekruide oesterzwammen
- Ayam Garo Rica - Gestoofd en gebakken kip
- Semur jengkol pedas kering - gestoofde Jengkol in pittige saus
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ayam Besengeh
Lumpia Bengkuang - lumpia met yam en garnalen


Lumpia Bengkuang
lumpia met yam en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.
lumpia met yam en garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
22 lumpia vellen
100 gr bengkuang/yamboon/jicama
100 gr garnalen
100 gr tahu
50 gr tauge
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 theel ebi, geweekt en geroosterd
1 ei
1 theel kecap manis
1/2 theel kecap asin
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/4 theel palmsuiker
1 lente-ui
100 ml water
2 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de yam in blokjes. Hak de garnalen grof. Snijd de tahu in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de rawits en de lente-ui fijn. Klop het ei op.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de rawits en de ebi voor 2 minuten. Voeg dan de garnalen toe en bak totdat deze van kleur veranderen. Schuif het dan aan de zijkant . Vervolgens het ei toevoegen en bak dit tot een roerei. Dan de tahu, de yam en de tauge toevoegen en meng alles goed.
Voeg de kecaps, het zout, de peper, de palmsuiker en de lente-ui toe en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het geheel verder gaar en totodat het vocht is geabsorbeerd. Zet apart en laat het afkoelen.
Verdeel het in 22 porties en vul daarmee de lumpia vellen, rol op en plak het vast met opgeloste bloem/maizena.
Verhit in een pan olie en bak de lumpia's goudbruin en gaar en serveer het met een chiliesaus.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.