Geroosterde gamalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
12 tijgergarnalen)
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kleine tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de garnalen in de lengte open en verwijder de zwarte streng. Wrijf de garnalen daarna goed in met het limoensap en rooster de garnalen boven een houtskoolvuurtje in 8 minuten gaar. Rooster vervolgens de tomaten en de kemirie, ontvel dan de tomaten en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe daarna tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de garnalen
ingrediënten:
12 tijgergarnalen)
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 kleine tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de garnalen in de lengte open en verwijder de zwarte streng. Wrijf de garnalen daarna goed in met het limoensap en rooster de garnalen boven een houtskoolvuurtje in 8 minuten gaar. Rooster vervolgens de tomaten en de kemirie, ontvel dan de tomaten en wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe daarna tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de garnalen