logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sepat ikan
Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen van 250 gr
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
3 tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap en rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 15 minuten gaar. Rooster dan ook de kemirienoten voor 3 minuten. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de vis.

Add comment

Submit

who is online

We have 139 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176508