Geroosterde vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 makrelen van 250 gr
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap en rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 15 minuten gaar. Rooster dan ook de kemirienoten voor 3 minuten. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de vis.
ingrediënten:
4 makrelen van 250 gr
3 limoenen (sap)
3 belimbing wuluh (zure stervrucht)
260 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
3 tomaten
5 kemirie's
8 sjalotjes
8 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de vis in met het limoensap en rooster de vis vervolgens boven een houtskoolvuurtje in 15 minuten gaar. Rooster dan ook de kemirienoten voor 3 minuten. Wrijf of maal vervolgens de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng dit met de belimbing, het zout en de boemboe en laat dit nog 5 minuten sudderen. Serveer de saus over de vis.