zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus
- Gai Op Gar Thiam - met knoflook gecoate drumsticks
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Iga Bakar Bumbu Rujak - geroosterd gekruid rundvlees
- Chen Pi Niu Rou - rundvlees met mandarijn
- Tempe Kuah Santen - tempe met garnalen in een kokosmelksaus
- Ayam Goreng Mentega - gebakken kip in een boter-kecap saus
- Solamu - gehaktballetjes
- Soto Ayam - indische kippensoep
- Sambal bubuk kering ebbie
Sepat Banang - gebakken vis uit Sumbawa


Sepat Banang
gebakken vis uit Sumbawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie
Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.
gebakken vis uit Sumbawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie
Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.