Sepat Banang
gebakken vis uit Sumbawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie
Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.
Zoeken
Laatst gelezen
- Telor Dadar Sedip - Omelet met groenten en garnalen
- Ayam Besengek
- Tom Yum Taleh - pittige vissoep
- Sayur Masak Jamur - gemengde groenten met champignons
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Ayam Pinadar - gepeperde kip uit Noord-Sumatra
- Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus
- Natinombur - Gebakken vis met sambal
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Kung Sai - Pikante garnalen
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...