gebakken vis uit Sumbawa
Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie
Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes
Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.