banner2

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 months ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Ik ga het proberen, ben niet zo'n fan van deze groente, maar had er nooit zo'n lekker recept van. Alleen van mijn broer.
Jcm Avatar
Bernard 1 months ago Opor Daging - gestoofd rundvlees
Erg smakelijk, al heb ik wel wat rawits erin verwerkt en de kentjoer weggelaten.
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@KokkieBlandaLaat ik dat nou kunnen!!! Dankjewel.

0ba2d
Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
@Jet van Steijnnet als bij oesters, met een mes openbreken/snijden en dan het vlees eruit halen
Jcm Avatar
Jet van Steijn 1 months ago Simping Goreng - gebakken mosselen
Om de schelpen te verwijderen eerst koken toch? Geen idee hoe ik ze anders uit hun schelpje moet halen.
Icon Write a comment
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sepat Banang
gebakken vis uit Sumbawa

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 red snapper
1 limoen (sap)
8 tijger garnalen
5/6 kemiri noten
3 sjalotten
1 rode lombok
3 rode rawits
125 ml kippenbouillon
1 aubergine (dun)
2 tomaten
1/2 theel zout / naar smaak
1 theel peper
olie

Taburan:
garnering:
20 basilicumblaadjes

Cara membuat:
bereiding:
Meng het zout en het limoensap en marineer hiermee de vis en de garnalen voor tenminste 2 uur. Rooster de aubergine boven een houtkoolvuurtje en haal daarna het vel er af. Snijd de aubergine in kleine stukjes evenals de tomaten. Hak de basilicumblaadjes fijn.
Wrijf of maal de kemiri, de sjalotten, de lombok en de rawits fijn tot een pasta. Wentel de garnalen en de vis door de pasta. Meng door de overgebleven pasta de aubergine, de tomaten, het zout, de peper en de bouillon. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis en de garnalen gaar in 8 minuten. Verhit in een wok/wadjan het aubergine mengsel en schep dit over de vis en garneer het met de basilicumblaadjes.
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 84 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36637894