Semur Udang
gestoofde gekruide garnalen in donkere saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen (6 stuks)
300 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1/2 theel zout
Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
1 theel peper
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop maar laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de garnalen en leg deze in een pan. Voeg dan de kecap, de angciu, het zout en het water toe en kook de garnalen op middelhoog vuur gaar.
Lekker met sambalsaus en rijst. Voor 2 porties.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sponge Cake - luchtige cake
- Kerang Hijau Saus Tiram - mosselen in een pittige oestersaus
- Sayur Bayam Tumis - zacht gebakken spinazie
- Sambal goreng terong - sambal goreng van aubergine
- Gurame Bumbu Rujak - gebakken vis met rujaksaus
- Udang Tempoyak Bengkulu - garnalen in een pittige durian saus
- Sambal Ayam Bakar - sambal voor geroosterde kip
- Kerang Bumbu Rujak - gekruide gestoofde schelpdieren
- Bok Choy - Paksoi - 蒜蓉小白菜 - roerbak met knoflook en peper
- Lempok tenggiri - Stoofpot van vis met ananas
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...