logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Semur Udang
gestoofde gekruide garnalen in donkere saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr grote garnalen (6 stuks)
300 ml water
2 eetl kecap manis
1 eetl angciu, anders mirin of rijstwijn
1/2 theel zout

Haluskan:
bumbu:
6 teentjes knoflook
1 theel peper
1/2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Maak de garnalen schoon en verwijder de kop maar laat de staart zitten. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Meng de bumbu met de garnalen en leg deze in een pan. Voeg dan de kecap, de angciu, het zout en het water toe en kook de garnalen op middelhoog vuur gaar.

Lekker met sambalsaus en rijst. Voor 2 porties.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44176711