Semur Tenggiri Nanas
gebakken vis in een saus met ananas
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
1/2 theel zout
2 eetl citroensap
olie
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm jahe
250 ml water
4 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (zie recept)
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 eetl limoensap
150 gr ananas
Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het citroensap en het zout voor 15 minuten. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de sereh, de jahe en de lombok fijn. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de jeruk purut, de sereh en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de vis toe en meng goed.
Vervolgens het water, de saus tomat, de kecap, de peper, de palmsuiker, het limoensap en de ananas toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Daging Kuning Jeruk - gestoofd rundvlees in geel gekruide saus
- Ayam leilem - Kip met koolboomblad
- Acar Terati - Lotus wortel in het zuur
- Babi Rebung - varkensvlees met bamboe
- Wajik 2 - rijstcake met palmsuiker
- Sayur lobak
- Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
- Jamur Kuping Goreng - Gebakken Champignons
- Pencok lele - Gegrilde meerval
- Buras
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...