banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

kenur = kencur?

oeps, aangepast en bedankt
oops, aangepast
Ik neem aan dat het 500 g champignons moeten zijn en geen 50...?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 1 years ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Icon Write a comment
Semur Tenggiri Nanas - gebakken vis in een saus met ananas
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Semur Tenggiri Nanas
gebakken vis in een saus met ananas

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr makreel
1/2 theel zout
2 eetl citroensap
olie
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 rode lombok
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh/citroengras
2 cm jahe
250 ml water
4 eetl kecap manis
2 eetl saus tomat (zie recept)
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 eetl limoensap
150 gr ananas

Cara membuat:
bereiding:
Marineer de vis met het citroensap en het zout voor 15 minuten. Verhit in een pan voldoende olie en bak de vis bruin en gaar en zet apart.
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de sereh, de jahe en de lombok fijn. Snijd de ananas in kleine stukjes. Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de sjalotjes, de knoflook, de lombok, de jeruk purut, de sereh en de jahe voor 4 minuten. Voeg dan de vis toe en meng goed.
Vervolgens het water, de saus tomat, de kecap, de peper, de palmsuiker, het limoensap en de ananas toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar.

Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 98 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39966715