Kerrie van krab
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 krabben
3 serehstengels, gekneusd
3 eetl. olie
5 salam blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
water
Haluskan;
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos van ca. 2 cm
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de krabben in een pan met water voor 10minuten en snijd deze dan doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Vervolgens het zout en de kokosmelk toevoegen en als het kookt de krabben toevoegen. Laat het geheel nog zachtjes voor 15 minuten stoven.
ingrediënten:
3 krabben
3 serehstengels, gekneusd
3 eetl. olie
5 salam blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
water
Haluskan;
boemboe:
6 kemirinoten
1 theel, ketumbar
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
3 cm gember (jahe/djahé)
4 cm kunyit (kurkuma)
3 cm laos van ca. 2 cm
1 theel, trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook eerst de krabben in een pan met water voor 10minuten en snijd deze dan doormidden. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de salam en de sereh voor 3 minuten. Vervolgens het zout en de kokosmelk toevoegen en als het kookt de krabben toevoegen. Laat het geheel nog zachtjes voor 15 minuten stoven.