zoeken
Recente reacties

9 hours ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Oseng Mercon Ati Ampela - pittige kip
- Kari Buncis - gestoofde kouseband in een romige kokosmelksaus
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Ayan Sumari - kip met broccoli en paddestoelen
- Ayam Bumbu Rujak - Kip in roedjakkruiden
- Ikan Nanas
- Tab Wan Phed - salade van kippenlevertjes
- Singgang Sumpu - typisch kip uit West Sumatra
- Ayam Bakar Brebes - geroosterde kip uit Brebes
- Orek Tempe - gekruide gebakken tempe
Ayam Singgang - Gestoofde kip


Ayam Singgang
Gestoofde kip
Gestoofde kip
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
1 kip van
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
4 salam blaadjes
4 jeruk purutblaadjes
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5,5 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de kokosmelk toe. Meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Snijd de kip doormidden en als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe en laat dit 20 minuten sudderen totdat het vocht verdampt is.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar en bestrijk de kip tijdens het roosteren met de ingedampte boemboe.
ingrdiënten:
1 kip van
1 serehstengel, gekneusd
1 kunyit blad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
4 salam blaadjes
4 jeruk purutblaadjes
Haluskan:
boemboe:
6 sjalotjes
5 teentjes knoflook
3,5 cm gember (jahe/djahé)
5,5 cm kunyit (kurkuma)
2 cm laos
Cara Membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een wok/wadjan en voeg de kokosmelk toe. Meng dit met de boemboe en de overige ingrediënten. Snijd de kip doormidden en als de kokosmelk kookt voeg dan de kip toe en laat dit 20 minuten sudderen totdat het vocht verdampt is.
Rooster vervolgens de kip boven een houtkoolvuurtje bruin en gaar en bestrijk de kip tijdens het roosteren met de ingedampte boemboe.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-Kokkieblanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.