pittige geroosterde kip
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
750 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, witte peper
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
16 rawits
1 tomaat
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de gember en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten rondom. Vervolgens het water en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten bakken totdat het vocht verdampt is. rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje rondom bruin en gaar.
Ingrediënten:
1000 gr kip
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
1 serehstengel, gekneusd
3 eetl. olie
750 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
1 theel, witte peper
6 teentjes knoflook
6 rode lomboks
16 rawits
1 tomaat
2 theel, asem
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe samen met de gember en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit nog 3 minuten rondom. Vervolgens het water en het zout toevoegen en het geheel zachtjes laten bakken totdat het vocht verdampt is. rooster de kip vervolgens boven een houtskoolvuurtje rondom bruin en gaar.