1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Setan
duivelse kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rode rawits
2 eetl kecap manis
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de goudbruin en knapperig. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitelkken op keukenpapier. Verhit de olie opnieuw en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon gevolg door de kecap en de gula toe . Dan de kip weer toevoegen en deze afgesloten zachtjes voor 30 minuten laten sudderen. Roer het limoensap erdoor en serveer. Mocht het te droog worden dan een beetje extra bouillon toevoegen.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 93 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35657342