banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 6 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Ayam Setan - duivelse kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Setan
duivelse kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip (900 gr)
3 sjalotten
3 teentjes knoflook
2 rode lomboks
10 rode rawits
2 eetl kecap manis
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 limoen (sap)
1 theel zout
200 ml kippenbouillon (zie recept)
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de sjalotten, de knoflook, de lomboks, de rawits fijn tot een pasta. Wrijf de kip in met het zout. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de goudbruin en knapperig. Schep de kip uit de wok/wadjan en laat deze uitelkken op keukenpapier. Verhit de olie opnieuw en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de bouillon gevolg door de kecap en de gula toe . Dan de kip weer toevoegen en deze afgesloten zachtjes voor 30 minuten laten sudderen. Roer het limoensap erdoor en serveer. Mocht het te droog worden dan een beetje extra bouillon toevoegen.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 114 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39097548