speklapjes in zwarte saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr speklappen
2 citroenen (sap)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 lente-uitjes
5 eetl. olie
100 gr wortelen
50 gr kluwekpitten (pamarasan)
500 ml water
zout naar smaak
Bereiding:
Rasp de wortelen. Snijd het vlees in blokjes en meng dit met het citroensap. Laat het vervolgens 1 uur staan. Snijd de knoflook, de sjalotten, de lente-uitjes, de lomboks en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de gember, de wortelen en de kluwek toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens het zout, het vlees en de lente-uitjes toevoegen en alles nog 30-35 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1000 gr speklappen
2 citroenen (sap)
8 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
6 rawits
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
5 lente-uitjes
5 eetl. olie
100 gr wortelen
50 gr kluwekpitten (pamarasan)
500 ml water
zout naar smaak
Bereiding:
Rasp de wortelen. Snijd het vlees in blokjes en meng dit met het citroensap. Laat het vervolgens 1 uur staan. Snijd de knoflook, de sjalotten, de lente-uitjes, de lomboks en de rawits fijn. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten, de lomboks, de rawits en de knoflook voor 2 minuten. Voeg dan de sereh, de gember, de wortelen en de kluwek toe en bak dit nog 2 minuten. Dan het water toevoegen en het geheel nog 4 minuten zachtjes laten sudderen. Vervolgens het zout, het vlees en de lente-uitjes toevoegen en alles nog 30-35 minuten laten sudderen.