Gestoofde krabbetjes
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 bosjes cassaveblad
zout naar smaak
500 gr krabbetjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 kleine prei
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3,5 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
400 ml water
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de nerven van de bladeren en kneed deze bladeren met de eetl zout. Afspoelen en dan in reepjes snijden. Snijd of hak ook de krabbetjes in stukken. Snijd de prei in dunne ringen, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit het water en voeg daar aan toe de krabbetjes, de sjalotten, de gember, de laos, de knoflook en de sereh en laat dit alles 30 minuten koken. Voeg dan de cassavebladeren, zout naar smaak en de prei toe en laat dit nog 10-15 minuten zachtjes stoven totdat alles gaar is.
ingrediënten:
3 bosjes cassaveblad
zout naar smaak
500 gr krabbetjes
8 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 kleine prei
6 cm gember (jahe/djahé), gekneusd
3,5 cm laos, gekneusd
3 serehstengels, gekneusd
400 ml water
1 eetl zout
Cara membuat:
bereiding:
Verwijder de nerven van de bladeren en kneed deze bladeren met de eetl zout. Afspoelen en dan in reepjes snijden. Snijd of hak ook de krabbetjes in stukken. Snijd de prei in dunne ringen, de sjalotten en de knoflook in dunne plakjes. Verhit het water en voeg daar aan toe de krabbetjes, de sjalotten, de gember, de laos, de knoflook en de sereh en laat dit alles 30 minuten koken. Voeg dan de cassavebladeren, zout naar smaak en de prei toe en laat dit nog 10-15 minuten zachtjes stoven totdat alles gaar is.