banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 24 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 0 / 5

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Daging Asam Pedas
pittige zurige vlees soep

Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
3 groene tomaten
1 suikermais (gekookt)
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 groene lomboks
1 rode lombok
5 rode rawits
1 serehstengel (witte deel)
2 salam blaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-uitje
1 eetl limoensap
1 eetl kecap manis
750 ml water
750 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de tomaten in partjes, de knoflook en sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de rawits en de laos fijn. Snijd de lente-ui in stukjes. Haal de maiskorrels van de kolf af.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de rawits, de sereh, de salam, de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit todat het van kleur verandert. Voeg de tomaten en de mais toe en bak deze zacht.
Dan het water, de bouillon, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui en de limoensap erdoor en serveer.
 
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 101 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36328261