banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 7 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Jcm Avatar
Henk 1 years ago
@MirandaIk zou het op 4 uur houden. Wel even de boemboe fruiten en het vlees bruin aanbraden.
Klopt, deze sambal is overheerlijk!!! Heel apart, erg pittig ook. :))

Leuke website heb je, ik heb je net ontdekt, maar ben nu al grote fan. Super bedankt voor al het lekkers dat je met ons deelt. 01f52
@Joklopt, het is een wat grove sambal. Wel erg lekker!
Deze sambal lijkt eer op een soort relish, hij is erg grof, hoort dit?
Icon Write a comment
Sup Daging Asam Pedas - pittige zurige vlees soep
Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 
Sup Daging Asam Pedas
pittige zurige vlees soep

Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr rundvlees (borst)
3 groene tomaten
1 suikermais (gekookt)
5 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 groene lomboks
1 rode lombok
5 rode rawits
1 serehstengel (witte deel)
2 salam blaadjes
2 cm laos
5 jeruk purut blaadjes
2 theel zout
1 theel palmsuiker
1 lente-uitje
1 eetl limoensap
1 eetl kecap manis
750 ml water
750 ml kippenbouillon (zie recept)
2 eetl olie
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de tomaten in partjes, de knoflook en sjalotjes in dunne plakjes, de lomboks in schuine ringen. Wrijf of maal de rawits en de laos fijn. Snijd de lente-ui in stukjes. Haal de maiskorrels van de kolf af.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de lomboks, de rawits, de sereh, de salam, de laos en de jeruk purut voor 4 minuten. Voeg het vlees toe en bak dit todat het van kleur verandert. Voeg de tomaten en de mais toe en bak deze zacht.
Dan het water, de bouillon, de kecap, het zout en de palmsuiker toevoegen en kook het geheel zachtjes gaar. Schep dan de lente-ui en de limoensap erdoor en serveer.
 
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 75 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39335326