zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Ayam Tumis Asam Manis - roerbak van gezoete kip
- Ikan Kuah - Vissoep
- Pengat bungkus - Geroosterde vis in bananenblad
- Tumis Bunga Durian - gebakken durianbloemen
- Smoor Jengkol
- Sambal Goreng Udang Asam - pikant gebakken garnalen
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Sambal kemiri 2 - Sambal met kemirinootjes
- Sambal terong - sambal van aubergine
- Ikan Nila Dan Udang Galah Bakar - Geroosterde vis en grote gamba’s
Sup Daging Tetelan Sawi Putih - rundvlees soep met kool


Sup Daging Tetelan Sawi Putih
rundvlees soep met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (borstlap)
1500 ml water
2 eetl olie
1/2 ui
5 teentjes knoflook
2 takjes selderij
200 gr Chinese kool
100 gr wortel
100 gr paddenstoelen
10 bakso sapi / gehaktballetjes
1 lente-ui
1 theel sesamolie
1 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de selderij, de wortel en de kool in stukjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de bakso in vieren. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de selderij voor 3 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en meng goed.
Meng dan de kool, de wortel, de paddenstoelen, de bakso en de lente-ui erdoor en breng aan de kook. Dan de sesamolie, de vissaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het gaar. Serveer.
rundvlees soep met kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr rundvlees (borstlap)
1500 ml water
2 eetl olie
1/2 ui
5 teentjes knoflook
2 takjes selderij
200 gr Chinese kool
100 gr wortel
100 gr paddenstoelen
10 bakso sapi / gehaktballetjes
1 lente-ui
1 theel sesamolie
1 eetl vissaus
1/2 theel peper
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de selderij, de wortel en de kool in stukjes. Snijd de paddenstoelen in plakjes en de bakso in vieren. Snijd de lente-ui fijn.
Verhit in een pan het water samen met het vlees en kook dit gaar. Verhit in een pan de olie en fruit de ui, de knoflook en de selderij voor 3 minuten. Voeg het dan toe aan de bouillon en meng goed.
Meng dan de kool, de wortel, de paddenstoelen, de bakso en de lente-ui erdoor en breng aan de kook. Dan de sesamolie, de vissaus, de peper, de palmsuiker en het zout toevoegen en kook het gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.