zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Pindang kudus - rundvlees in een kruidige wat zure soep
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Sambal udang 2 - garnalensambal
- Ayam Bekakak - gegrilde kip op Javaanse wijze
- sambal goreng basah - rundvlees
- Burung Darah Goreng - gebakken duiven
- Lontong - met Balinees varkensvlees
- Sambal goreng kentang kering
- Sayap Goreng Kemiri - kippenvleugels met kemiri
- Kerrie Telor - eieren in kerriesaus
Sup ikan batam - vissoep met gezouten kool


Sup ikan batam
vissoep met gezouten kool
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 ikan nila / tilapia
1/2 citroen, sap
1/2 theel zout
1000 ml water
1/2 eetl ebi (gedroogde garnalen)
3 groene tomaten
2 eetl bawang goreng
1 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
75 gr sawi asin / gezouten kool
1/2 theel vissaus
2 takjes kemangi
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de vis in schuine stukken. rooster de ebi en verpulver. Snijd de sawi in stukken en pluk de kemangi.Snijd de tomaten in stukjes.
Verhit in een pan het water en voeg de ebi, de tomaten, de bawang goreng, het zout, de palmsuiker en de peper en kook dit voor 3 minuten. Voeg dan de vis toe en kook deze totdat de kleur verandert. Voeg dan de sawi en de vissaus toe en kook het geheel gaar. Schep dan de kemangi erdoor en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.