soep met visrolletjes
Bahan ikan guling:
ingrediënten visrolletjes:
10 pangsit vellen (zie recept)
200 gr tonijn filet
3 teentjes knoflook
2 eetl sago bloem
1 ei
1 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
50 ml ijswater
1/2 theel sesam olie
Bahan sup:
ingrediënten soep:
1500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 takjes selderij
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
200 gr paksoy
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de tonijn en de knoflook zeer fijn. Meng dit met het ei, de peper, de palmsuiker, de sesamolie, de vissaus, het zout en de sago tot een homogene massa. Verdeel de massa in 10 porties en role de op in een pangsit vel. Stoom de rolletjes daarna gaar en snijd het in reepjes van 1 cm dik.
Snijd de knoflook en de lente-ui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook goudbruin en zet apart. Verhit in een pan de bouillon samen met de selderij en de knoflook en voeg dan het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Voeg dan de lente-ui en de paksoy toe en kook deze gaar.
Leg de visrolletjes in de soepkommen en de giet de soep erover en serveer.