zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Sate Maranggi Purwakarta - sate van rundvlees met een komkommersaus
- Kwee bolah - koekballetjes
- Buntut Asem Pedas - ossenstaart in een kruidige licht zurige saus
- Kue pisang - bananen cakejes
- Sam Kie Tie (Peranakan) - gestoofd varkensvlees met gezouten kool
- Anyang Pakis - varentoppen met kokos
- Sambal luat
- Kolak Goreng - gebakken compôte
- Priao wan mangsawirat - Roerbakschotel van zoet-zure groenten
- Sambal goreng godok
Sup Ikan Gulung - soep met visrolletjes


Sup Ikan Gulung
soep met visrolletjes
Bahan ikan guling:
ingrediënten visrolletjes:
10 pangsit vellen (zie recept)
200 gr tonijn filet
3 teentjes knoflook
2 eetl sago bloem
1 ei
1 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
50 ml ijswater
1/2 theel sesam olie
Bahan sup:
ingrediënten soep:
1500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 takjes selderij
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
200 gr paksoy
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de tonijn en de knoflook zeer fijn. Meng dit met het ei, de peper, de palmsuiker, de sesamolie, de vissaus, het zout en de sago tot een homogene massa. Verdeel de massa in 10 porties en role de op in een pangsit vel. Stoom de rolletjes daarna gaar en snijd het in reepjes van 1 cm dik.
Snijd de knoflook en de lente-ui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook goudbruin en zet apart. Verhit in een pan de bouillon samen met de selderij en de knoflook en voeg dan het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Voeg dan de lente-ui en de paksoy toe en kook deze gaar.
Leg de visrolletjes in de soepkommen en de giet de soep erover en serveer.
soep met visrolletjes
Bahan ikan guling:
ingrediënten visrolletjes:
10 pangsit vellen (zie recept)
200 gr tonijn filet
3 teentjes knoflook
2 eetl sago bloem
1 ei
1 eetl vissaus
1/2 theel zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
50 ml ijswater
1/2 theel sesam olie
Bahan sup:
ingrediënten soep:
1500 ml kippenbouillon (zie recept)
1 takjes selderij
4 teentjes knoflook
1 eetl zout
1/2 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 lente-ui
200 gr paksoy
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Hak de tonijn en de knoflook zeer fijn. Meng dit met het ei, de peper, de palmsuiker, de sesamolie, de vissaus, het zout en de sago tot een homogene massa. Verdeel de massa in 10 porties en role de op in een pangsit vel. Stoom de rolletjes daarna gaar en snijd het in reepjes van 1 cm dik.
Snijd de knoflook en de lente-ui in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en bak de knoflook goudbruin en zet apart. Verhit in een pan de bouillon samen met de selderij en de knoflook en voeg dan het zout, de peper en de palmsuiker toe en breng aan de kook. Voeg dan de lente-ui en de paksoy toe en kook deze gaar.
Leg de visrolletjes in de soepkommen en de giet de soep erover en serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.