zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Rendang Udang - rendang van garnalen
- Gai Pu Khao - geflambeerde kip
- Kambing Mekuah - balinees lamsvlees
- Ayam Goreng Bogor - gebakken gestoofde kip met sambal
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Ayam Kampung Lodho - romige gegrilde pittige kip
- Ayam Pop Padang - gebakken kip met sambal uit Padang
- Nasi Goreng Siram Kikil - gebakken rijs met geurig rundvlees
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Bola daging masak paprika - gehaktballetjes met paprika
Sup Ikan Gurami - gekruide vissoep


Sup Ikan Gurami
gekruide vissoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurame/goerami filet, anders baars
1/2 limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml water
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 belimbing sayur
1 theel zout
1 eetl vissaus
10 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het visvlees in stukjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes.Snijd de tomaten in blokjes.
Wrijf de vis in met het limoensap, het zout en de peper. Verhit in een pan het water samen met de tomaten, de sjalotjes, de knoflook, de belimbing, de jeruk purut, de vissaus en de palmsuiker en breng aan de kook.
Voeg dan het visvlees toe en kook op laag vuur verder totdat alles gaar is geworden.
gekruide vissoep
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr ikan gurame/goerami filet, anders baars
1/2 limoen, sap
1 theel zout
1/2 theel peper
1000 ml water
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 belimbing sayur
1 theel zout
1 eetl vissaus
10 jeruk purut blaadjes
2 groene tomaten
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het visvlees in stukjes. Snijd de sjalotjes, de knoflook en de belimbing in dunne plakjes.Snijd de tomaten in blokjes.
Wrijf de vis in met het limoensap, het zout en de peper. Verhit in een pan het water samen met de tomaten, de sjalotjes, de knoflook, de belimbing, de jeruk purut, de vissaus en de palmsuiker en breng aan de kook.
Voeg dan het visvlees toe en kook op laag vuur verder totdat alles gaar is geworden.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.