Sayur Masak Jamur
gemengde groenten met champignons
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr bloemkool roosjes
100 gr champignons
3 bakso ikan / visballetjes
100 gr erwten
4 teentjes knoflook
2 groene lomboks
2 eetl oestersaus
1/2 theel zout
1/4 theel peper
250 ml kippenbouillon (zie recept)
1/2 eetl maizena + 1 eetl water
1 theel sesam olie
1 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Halveer de champignons en de bakso. Snijd de knoflook fijn en de lomboks in schuine plakje. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook met de lomboks voor 2 minuten. Dan de champignons, de bloemkool, de bakso en de erwten toevoegen en bak deze zacht. Dan de oestersaus, het zout en de peper toevoegen en meng goed. Vervolgens de bouillom toevoegen en breng aan de kook. Meng de opgeloste maizena erdoor en kook totdat de saus zich verdikt. Dan de sesamolie erdoor mengen en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi goreng rendang - gebakken rijst met tonijn
- Ayam Tempra - gesmoorde kip in een ui en kecapsaus
- Laonai yangyu - oma's aardappelen
- Konings oesterzwam met knoflooksaus - 鱼香杏鲍菇
- Kangkung roerbak - 椒腐通菜
- Hung Shiu Say Saw - gemengde gesmoorde groenten en paddenstoelen
- Hung Shiu Doong Gwoo - in sojasaus gestoofde champignons
- Hu Pi Jian Jiao - 虎皮尖椒 - gebakken chilipepers met knoflook
- Gestoomde aubergine met knoflook-sesam olie
- Aubergine met pruimensaus - 苏梅酱茄子
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...