Sajoer van spinazie met rijst
Bahan-bahan:
ingrdiënten:
175 gr bayam (of anders spinazie)
2 eetl. rijst
4 sjalotten
1000 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 cm temu kunci
1/2 theel trasi bakar (geroosterder trassi)
Cara Membuat:
bereiding:
Stamp eerst de rijstkorrel grof. Snijd de sjalotten in de dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook het water in een pan en voeg daar de rijst, de slalotten en de boemboe toe en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan de spinazie en het zout toe en laat dit nog 4 minuten stoven totdat de spinazie gaar is.
ingrdiënten:
175 gr bayam (of anders spinazie)
2 eetl. rijst
4 sjalotten
1000 ml water
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
6 cm temu kunci
1/2 theel trasi bakar (geroosterder trassi)
Cara Membuat:
bereiding:
Stamp eerst de rijstkorrel grof. Snijd de sjalotten in de dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Kook het water in een pan en voeg daar de rijst, de slalotten en de boemboe toe en laat dit 10 minuten koken. Voeg dan de spinazie en het zout toe en laat dit nog 4 minuten stoven totdat de spinazie gaar is.