Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Opor Telor Pedas - pittig gekruide eieren in romige saus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Opor Telor Pedas
pittig gekruide eieren in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
1 blok tahu
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
800 ml kokosmelk
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 cm kunyit
5 rode rawits
1 cm laos
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren hard en pel deze. Snijd de tahu in blokjes van 2x2cm en bak deze bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de eieren en de tahu toe en roer alles goed doorelkaar. Voeg de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng langzaam aan de kook. Serveer.
 
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 73 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936676