logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Opor Telor Pedas
pittig gekruide eieren in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
1 blok tahu
2 jeruk purut blaadjes
1 sereh stengel
800 ml kokosmelk
1 theel zout
2 theel palmsuiker
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
4 kemiri noten
4 teentjes knoflook
4 sjalotjes
1/2 theel ketumbar
1/2 theel peper
1 cm kunyit
5 rode rawits
1 cm laos
1 cm jahe
 
Cara membuat:
bereiding:
Kook de eieren hard en pel deze. Snijd de tahu in blokjes van 2x2cm en bak deze bruin. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de jeruk purut en de sereh voor 4 minuten. Voeg dan de eieren en de tahu toe en roer alles goed doorelkaar. Voeg de kokosmelk, het zout en de palmsuiker toe en breng langzaam aan de kook. Serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180713