eieren in pittige rode romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 eieren, hardgekookt
2 salam blad
1 serai/sereh/citroengras
3 jeruk purut blaadjes
2 cm lengkuas/laos
500 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
2 theel zout
1 eetl palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 kemiri noten
3 rode lomboks
3 rode rawits
1/2 eetl ketumbar, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam, de serai, de jeruk purut en de laos voor 5 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Voeg dan de eieren, het zout en de palmsuiker toe en kook op laag vuur verder totdat alles gaar is geworden en de saus indikt.