spinaziesoep
Bahan- bahan:
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
4 sjalotten
2 teentje knoflook
1 wortel
2 temu kunci
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
500 gr spinazie
1/2 kusa (anders 1 labu siam of 1 komkommer)
275 gr jagung (maïs)
zout naar smaak
1 theel suiker
350 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes in het water en laat dit inkoken tot er 250 ml bouillon is. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus de temu knuci en voeg dit samen met de sjalotten, de knoflook, de trassi en de ketumbar toe aan de bouillon. Laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven. Snijd de kusa in blokjes en voeg dit met het zout en de mais toe aan de bouillon. Vervolgens de spinazie met de suiker toevoegen en het geheel nog 3 minuten stoven. De groenten moeten knapperig maar gaar zijn.
ingrediënten:
250 gr runderpoulet
4 sjalotten
2 teentje knoflook
1 wortel
2 temu kunci
1 theel trassi
1/2 theel ketumbar
500 gr spinazie
1/2 kusa (anders 1 labu siam of 1 komkommer)
275 gr jagung (maïs)
zout naar smaak
1 theel suiker
350 ml water
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees zachtjes in het water en laat dit inkoken tot er 250 ml bouillon is. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Kneus de temu knuci en voeg dit samen met de sjalotten, de knoflook, de trassi en de ketumbar toe aan de bouillon. Laat dit nog zachtjes 15 minuten stoven. Snijd de kusa in blokjes en voeg dit met het zout en de mais toe aan de bouillon. Vervolgens de spinazie met de suiker toevoegen en het geheel nog 3 minuten stoven. De groenten moeten knapperig maar gaar zijn.