zoeken
Recente reacties

20 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

4 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Laatst gelezen
- Krengsengan Daging Sapi - rundvlees in een petis saus
- Ikan lombok jeruk tomat - pittige vis
- Ayam Tangkap - geurige kip uit Aceh/Atjeh
- Pengat ikan teri - Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
- Sumping Nangka - gestoomde nangka cakejes
- Pittige aubergine
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Selada Tahu Buah Segar - Salade van tahu met fruit
- Sunda Empal Gepuk - zoet gebakken rundvlees
- Telor bumbu bali
Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝 - reepjes varkensvlees in zoete bonensaus


Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝
reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
Ingrediënten:
400 gr varkensfilet
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1/4 theel zout
1/2 theel witte peper
2 eetl water
1 theel olie
3 eetl olie
Ingrediënten saus:
3 eetl tian mian jiang / zoete bonen saus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
2 eetl water
Complementair:
Tofu vellen
komkommer, reepjes
lente-ui, reepjes
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng dan de sojasaus, de rijstwijn, de maizena, het zout, de peper en het water erdoor totdat het vlees kleverig wordt. Meng dan de theel olie erdoor en laat het tenminste 10 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan, op hoog vuur, de olie, Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Dan op laag vuur de saus toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het begint in te dikken. Voeg dan het vlees weer toe en meng goed. Serveer als een wrap.
reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
Ingrediënten:
400 gr varkensfilet
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1/4 theel zout
1/2 theel witte peper
2 eetl water
1 theel olie
3 eetl olie
Ingrediënten saus:
3 eetl tian mian jiang / zoete bonen saus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
2 eetl water
Complementair:
Tofu vellen
komkommer, reepjes
lente-ui, reepjes
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng dan de sojasaus, de rijstwijn, de maizena, het zout, de peper en het water erdoor totdat het vlees kleverig wordt. Meng dan de theel olie erdoor en laat het tenminste 10 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan, op hoog vuur, de olie, Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Dan op laag vuur de saus toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het begint in te dikken. Voeg dan het vlees weer toe en meng goed. Serveer als een wrap.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.