Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝
reepjes varkensvlees in zoete bonensaus
Ingrediënten:
400 gr varkensfilet
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1/4 theel zout
1/2 theel witte peper
2 eetl water
1 theel olie
3 eetl olie
Ingrediënten saus:
3 eetl tian mian jiang / zoete bonen saus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
2 eetl water
Complementair:
Tofu vellen
komkommer, reepjes
lente-ui, reepjes
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng dan de sojasaus, de rijstwijn, de maizena, het zout, de peper en het water erdoor totdat het vlees kleverig wordt. Meng dan de theel olie erdoor en laat het tenminste 10 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan, op hoog vuur, de olie, Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Dan op laag vuur de saus toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het begint in te dikken. Voeg dan het vlees weer toe en meng goed. Serveer als een wrap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Nua Phat Nam Manhoy - rundvlees met paddestoelen en oestersaus
- Nasi Bawang Putih - knoflookrijst
- Zoute Eiersaus
- Nasi Terong - nasi goreng met aubergine
- Nilaga - runderstoofpotje met groenten
- Filipijnse kippenbouillon
- Sate Padang - sate uit Padang
- Risolles 2
- Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...