logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Jing Jiang Rou Si - 京酱肉丝
reepjes varkensvlees in zoete bonensaus

Ingrediënten:
400 gr varkensfilet
2 theel lichte sojasaus
2 theel Shaoxing rijstwijn
1 theel maizena
1/4 theel zout
1/2 theel witte peper
2 eetl water
1 theel olie
3 eetl olie

Ingrediënten saus:
3 eetl tian mian jiang / zoete bonen saus
1 eetl Shaoxing rijstwijn
1 eetl palmsuiker
2 eetl water

Complementair:
Tofu vellen
komkommer, reepjes
lente-ui, reepjes

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Meng dan de sojasaus, de rijstwijn, de maizena, het zout, de peper en het water erdoor totdat het vlees kleverig wordt. Meng dan de theel olie erdoor en laat het tenminste 10 minuten marineren. Meng de ingrediënten voor de saus goed door elkaar.
Verhit in een pan, op hoog vuur, de olie, Voeg dan het vlees toe en bak het al roerend totdat het van kleur is verandert. Schep het dan uit de pan en zet apart.
Dan op laag vuur de saus toevoegen en laat het zachtjes sudderen totdat het begint in te dikken. Voeg dan het vlees weer toe en meng goed. Serveer als een wrap.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180686