zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Jing Ng Far Nam - gestoomd gekruid buikspek


Jing Ng Far Nam
gestoomd gekruid buikspek
Ingrediënten:
1000 gr mager buikspek (zonder vel)
2 teentjes knoflook
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 eetl Shaoxing rijstwijn
6 eetl donkere sojasaus
110 gr rijst
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken/blokjes. Hak de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, de vijfkruidepoeder, de rijstwijn en de sojasaus en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rooster de rijst op middelhoog vuur voor 15 minuten totdat deze goudbruin is geworden. Wrijf of maal het daarna fijn. Meng de rijstmeel daarna door het vlees.
Stoom het vlees daarna in 120 minuten gaar.
gestoomd gekruid buikspek
Ingrediënten:
1000 gr mager buikspek (zonder vel)
2 teentjes knoflook
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 eetl Shaoxing rijstwijn
6 eetl donkere sojasaus
110 gr rijst
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken/blokjes. Hak de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, de vijfkruidepoeder, de rijstwijn en de sojasaus en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rooster de rijst op middelhoog vuur voor 15 minuten totdat deze goudbruin is geworden. Wrijf of maal het daarna fijn. Meng de rijstmeel daarna door het vlees.
Stoom het vlees daarna in 120 minuten gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.