Jing Ng Far Nam
gestoomd gekruid buikspek
Ingrediënten:
1000 gr mager buikspek (zonder vel)
2 teentjes knoflook
1/2 theel vijfkruidenpoeder
2 eetl Shaoxing rijstwijn
6 eetl donkere sojasaus
110 gr rijst
Bereiding:
Snijd het vlees in stukken/blokjes. Hak de knoflook fijn. Meng het vlees met de knoflook, de vijfkruidepoeder, de rijstwijn en de sojasaus en laat dit tenminste 60 minuten marineren.
Rooster de rijst op middelhoog vuur voor 15 minuten totdat deze goudbruin is geworden. Wrijf of maal het daarna fijn. Meng de rijstmeel daarna door het vlees.
Stoom het vlees daarna in 120 minuten gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sate paru bakar - sate van gekruide runderlong
- Nasi Goreng Bahari - gebakken rijst met zeevruchten
- Ikan latuk-latuk - gezouten vis met pompoen uit Lampung
- Gulai Kikil - Curry van koeiepoot
- Acar Terati - Lotus wortel in het zuur
- Ayam goreng pop - Gefrituurde kip uit sumatra
- Hati Sapi Masak Petai - kruidige runderlever met peteh bonen
- Gado-gado 1 - Groenten met pindasaus (Padang)
- Babi Tomat
- Tarbot met bosuitjes en gember
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...