logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Lin Ngau Chow Ngau Yook
gebakken rundvlees met lotus

Ingrediënten:
250 gr ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/4 theel vijfkruiden poeder (zie recept)
125 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena + 2 eetl water
12 schijfjes lotus wortel
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng het sojasaus met het zout, de knoflook, de jahe en de vijfkruiden poeder en meng dan het vlees erdoor.
Verhit in een pan de olie en voeg het gekruide vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de maizena oplossing en roer totdat de saus kookt. Vervolgens de lotus toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.


Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44408799