Lin Ngau Chow Ngau Yook
gebakken rundvlees met lotus
Ingrediënten:
250 gr ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/4 theel vijfkruiden poeder (zie recept)
125 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena + 2 eetl water
12 schijfjes lotus wortel
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng het sojasaus met het zout, de knoflook, de jahe en de vijfkruiden poeder en meng dan het vlees erdoor.
Verhit in een pan de olie en voeg het gekruide vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de maizena oplossing en roer totdat de saus kookt. Vervolgens de lotus toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Acar Telor - atjar van ei
- Kaeng Khua Saparot - Thaise garnalen met ananas curry
- Bami goreng - gebakken mie
- Bihun goreng kari - gebakken mihun met kerrie
- Ayam Goreng Jamur Mentega - kip met een boter-paddenstoelen saus
- Ayam Panggang Kecap 2
- Gebakken kip met cashew noten
- Acer Jahe
- Tangsuyuk 탕수육 - zoetzure varkens/rundvlees met groenten
- Martabak isi daging
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...