zoeken
Recente reacties

1 days ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Laatst gelezen
- Aubergine met knoflook dressing -凉拌茄子
- Pindang bening - Vis in zure saus
- Gule Pare - gestoofde bitterkomkommer
- Zoetzure sambal goreng
- Adobo - varkensvlees in azijn en sojasaus
- Balado Ayam Pandan - pittig gebakken kip met pandan
- sop sayur - groentesoep
- Acar Sayur - atjar/pickle van groenten
- Jagung Santan Manis - mais in kokosmelk siroop
- Tahu Pedas - pittige gebakken tahoe
Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus


Lin Ngau Chow Ngau Yook
gebakken rundvlees met lotus
Ingrediënten:
250 gr ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/4 theel vijfkruiden poeder (zie recept)
125 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena + 2 eetl water
12 schijfjes lotus wortel
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng het sojasaus met het zout, de knoflook, de jahe en de vijfkruiden poeder en meng dan het vlees erdoor.
Verhit in een pan de olie en voeg het gekruide vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de maizena oplossing en roer totdat de saus kookt. Vervolgens de lotus toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
gebakken rundvlees met lotus
Ingrediënten:
250 gr ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/4 theel vijfkruiden poeder (zie recept)
125 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena + 2 eetl water
12 schijfjes lotus wortel
2 eetl olie
Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng het sojasaus met het zout, de knoflook, de jahe en de vijfkruiden poeder en meng dan het vlees erdoor.
Verhit in een pan de olie en voeg het gekruide vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de maizena oplossing en roer totdat de saus kookt. Vervolgens de lotus toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.