Recente reacties

@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
DuduJin 3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.
Write a comment
Lin Ngau Chow Ngau Yook - gebakken rundvlees met lotus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lin Ngau Chow Ngau Yook
gebakken rundvlees met lotus

Ingrediënten:
250 gr ossenhaas
1 eetl lichte sojasaus
1/2 theel zout
2 teentjes knoflook
1 cm jahe
1/4 theel vijfkruiden poeder (zie recept)
125 ml runderbouillon (zie recept)
1 eetl maizena + 2 eetl water
12 schijfjes lotus wortel
2 eetl olie

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes. Snijd de knoflook fijn. Rasp de jahe. Meng het sojasaus met het zout, de knoflook, de jahe en de vijfkruiden poeder en meng dan het vlees erdoor.
Verhit in een pan de olie en voeg het gekruide vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Voeg dan de bouillon toe gevolgd door de maizena oplossing en roer totdat de saus kookt. Vervolgens de lotus toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.


Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 117 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
41936539