Recente reacties

Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.
Write a comment
Lu Rou Fan - 卤肉饭 - gestoofd buikspek met paddenstoelen en ei

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Lu Rou Fan - 卤肉饭
gestoofd buikspek met paddenstoelen en ei

Ingrediënten:
450 gr buikspek
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel vijfkruidenpoeder (zie recept)
1/2 theel peper (wit)
5 shiitake paddenstoelen
4 eieren, hardgekookt
150 gr bawang goreng
water

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de shiitake in plakjes.
Verhit een wok en voeg het vlees toe en bak totdat het vet vrijkomt. Dan de knoflook en de palmsuiker toevoegen en bak voor 1 minuut en totdat de palmsuiker gesmolten is.
Voeg dan de beide sojasausen, de rijstwijn, de peper, de vijfkruidenpoeder, de eieren, de shiitake en de helft van de bawang goreng en meng goed.
Voeg dan water toe totdat het vlees onder staat. Breng het dan aan de kook en kook op laag vuur en afgesloten voor 1 uur totdat het vlees gaar is geworden.
Serveer het met witte rijst en geblancheerde groenten. Strooi de overige bawang goreng erover en serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 143 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42091466