logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Lu Rou Fan - 卤肉饭
gestoofd buikspek met paddenstoelen en ei

Ingrediënten:
450 gr buikspek
6 teentjes knoflook
1 eetl palmsuiker
2 eetl lichte sojasaus
1 eetl donkere sojasaus
2 eetl Shaoxing rijstwijn
1/2 theel vijfkruidenpoeder (zie recept)
1/2 theel peper (wit)
5 shiitake paddenstoelen
4 eieren, hardgekookt
150 gr bawang goreng
water

Bereiding:
Snijd het vlees in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Snijd de shiitake in plakjes.
Verhit een wok en voeg het vlees toe en bak totdat het vet vrijkomt. Dan de knoflook en de palmsuiker toevoegen en bak voor 1 minuut en totdat de palmsuiker gesmolten is.
Voeg dan de beide sojasausen, de rijstwijn, de peper, de vijfkruidenpoeder, de eieren, de shiitake en de helft van de bawang goreng en meng goed.
Voeg dan water toe totdat het vlees onder staat. Breng het dan aan de kook en kook op laag vuur en afgesloten voor 1 uur totdat het vlees gaar is geworden.
Serveer het met witte rijst en geblancheerde groenten. Strooi de overige bawang goreng erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 177 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44397597