Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Serabi - Flensjes met zoete kokosmelksaus

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 

Serabi
Flensjes met zoete kokosmelksaus


Bahan-bahan beslag:
Ingredienten:
150 gr bloem
1 theel bakpoeder
1 ei
1/2 theel zout
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
100 ml water

bahan-bahan saus:
ingredienten saus:
250 ml santen cair
50 gr gula jawa (palmsuiker)
1 theel suiker
1/8 theel zout
1 pandan blad

optioneel:
2 kleine bananen

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de ingredienten voor het beslag door elkaar tot het beslag gemaakt is.
Voor de saus: verhit in een pan de santen en voeg de overige ingredienten toe en laat het zachtjes koken totdat de gula jawa gesmolten is. Voeg dan eventueel de in plakjes gesneden banaan toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
Verhit in een koekenpan wat olie en voeg 2 eetl van het beslag toe en bak dit aan 1 kant en herhaal dit totdat het beslag op is. Schep wat saus in een platte kom en leg daarop een flensje en serveer.





Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42261806