Serabi
Flensjes met zoete kokosmelksaus
Bahan-bahan beslag:
Ingredienten:
150 gr bloem
1 theel bakpoeder
1 ei
1/2 theel zout
200 ml santen cair (dunne kokosmelk)
100 ml water
bahan-bahan saus:
ingredienten saus:
250 ml santen cair
50 gr gula jawa (palmsuiker)
1 theel suiker
1/8 theel zout
1 pandan blad
optioneel:
2 kleine bananen
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de ingredienten voor het beslag door elkaar tot het beslag gemaakt is.
Voor de saus: verhit in een pan de santen en voeg de overige ingredienten toe en laat het zachtjes koken totdat de gula jawa gesmolten is. Voeg dan eventueel de in plakjes gesneden banaan toe en laat het nog 5 minuten zachtjes koken.
Verhit in een koekenpan wat olie en voeg 2 eetl van het beslag toe en bak dit aan 1 kant en herhaal dit totdat het beslag op is. Schep wat saus in een platte kom en leg daarop een flensje en serveer.