Hunan roerbak van varkenvlees en pepers
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik (pork belly)
5 rode lomboks/keriting
5 groene lomboks/keriting
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 eetl lichte sojasaus
1/3 theel donkere sojasaus
1 eetl rijstwijn
2 lente-uitjes
1/2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de pepers in 4 cm lange stukken, het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in 4 cm lange stukjes. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit een pan en voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut tot zacht en schep uit de pan. voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak het vlees totdat deze licht bruin worden en gaan krullen. Schuif het vlees aan de kant en voeg de jahe en de knoflook toe en bak voor 1 minuut. dan de lomboks toevoegen samen met de sojasaus en de rijstwijn en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Buntut Kuah Asam Pedas - Ossenstaart in een pittige en frisse saus
- Ayam Bakar Penyet - gegrilde gekruide kip met pittige sambal
- Nasi Dagang 2 - gekruide en in kokosmelk gestoomde rijst
- Sayur asem - tamarindesoep
- Bubur Lolos
- Daging Madura - Madurees gebakken rundvlees
- Phat phak mangsawirat - Roergebakken paddestoelen en groenten
- Ayam Pangang Menada - pikant gekruide kip
- Udang Petai Balado - pittig gebakken garnalen
- Ayam Pangang Ritja
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...