zoeken
Recente reacties

1 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

2 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

2 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
Als je niet de geur of allergie van knoflook heb, haal het binneste gedeelte uit de teen. Help echt.

3 months ago
@raphMensen die normaliter geen of weinig knoflook eten, hebben dezelfde of de volgende dag last van knoflook 'stank'. Hetzelfde geldt voor uien of andere uitheemse kruiden c.q. specerijen. Knoflook is één van de superfoods.

4 months ago Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
Wat een heerlijk recept, ik heb de rendang jamur gemaakt met cantharellen!
Laatst gelezen
- Bulgogi - geroosterd rundvlees
- Sayap Ayam Krengsengan - kippenvleugels in kruidige saus
- Semur Terong - aubergine gesmoord in zoete pittige saus
- Pa Jun - omelet met bosuitjes
- Be Siap Mepanggang Sambal Mbe - kip in sambalsaus
- Ayam Bakar Bertabur - geroosterde kip met kruiden
- Ayam Bakar Klaten - geroosterde kip op Javaanse wijze
- Ayam Merica - kip in kruidige saus
- Asam Padeh Ikan Patin - gestoofde vis in een pittige saus
- Gule Cumi - gestoofde inktvis
Hunan roerbak van varkenvlees en pepers


Hunan roerbak van varkenvlees en pepers
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik (pork belly)
5 rode lomboks/keriting
5 groene lomboks/keriting
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 eetl lichte sojasaus
1/3 theel donkere sojasaus
1 eetl rijstwijn
2 lente-uitjes
1/2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de pepers in 4 cm lange stukken, het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in 4 cm lange stukjes. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit een pan en voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut tot zacht en schep uit de pan. voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak het vlees totdat deze licht bruin worden en gaan krullen. Schuif het vlees aan de kant en voeg de jahe en de knoflook toe en bak voor 1 minuut. dan de lomboks toevoegen samen met de sojasaus en de rijstwijn en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
Ingrediënten:
500 gr varkensbuik (pork belly)
5 rode lomboks/keriting
5 groene lomboks/keriting
3 teentjes knoflook
3 cm jahe
1/2 eetl lichte sojasaus
1/3 theel donkere sojasaus
1 eetl rijstwijn
2 lente-uitjes
1/2 eetl olie
Bereiding:
Snijd de pepers in 4 cm lange stukken, het vlees in dunne plakjes en de lente-ui in 4 cm lange stukjes. Rasp de jahe en hak de knoflook fijn.
Verhit een pan en voeg de lomboks toe en bak deze 1 minuut tot zacht en schep uit de pan. voeg dan de olie toe en dan het vlees en bak het vlees totdat deze licht bruin worden en gaan krullen. Schuif het vlees aan de kant en voeg de jahe en de knoflook toe en bak voor 1 minuut. dan de lomboks toevoegen samen met de sojasaus en de rijstwijn en meng goed. Dan de lente-ui toevoegen en meng goed. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.