logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 3 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur Lompong
Sajoer van tarostengels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 tarostengels
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 theel, gerapste palmsuiker
zout naar smaak
water

Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
3-4 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
Bereiding:
Schil de stengels en snijd deze in stukjes van 2-3 cm. Verhit het water in een pan en kook hierin de stukjes voor 10 minuten en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de salam, de suiker en de laos. Voeg vervolgens het zout en de taro toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 41 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44160809