Sajoer van tarostengels
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 tarostengels
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 theel, gerapste palmsuiker
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
3-4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de stengels en snijd deze in stukjes van 2-3 cm. Verhit het water in een pan en kook hierin de stukjes voor 10 minuten en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de salam, de suiker en de laos. Voeg vervolgens het zout en de taro toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
ingrediënten:
3 tarostengels
3 cm laos, gekneusd
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 salam blad
1 theel, gerapste palmsuiker
zout naar smaak
water
Haluskan:
boemboe:
1/2 theel, ketumbar
4 sjalotten
2 teentjes knoflook
3 cm gember (jahe/djahé)
3-4 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
Bereiding:
Schil de stengels en snijd deze in stukjes van 2-3 cm. Verhit het water in een pan en kook hierin de stukjes voor 10 minuten en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng hierdoor de salam, de suiker en de laos. Voeg vervolgens het zout en de taro toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.