Sayur Lombok Rebung
pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten
25 gr melinjo blad
9 groene lomboks
7 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh/citroengras (witte deel)
750 ml kokosmelk
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
2 cm jahe
1 cm kencur
1 cm kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukken, de lomboks en de rawits in ringen, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de bumbu, de jeruk purut, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de rebung toevoegen en meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk toe en roer de melinjo blad, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Krupuk Ikan Kemplang - kroepoek gemaakt van visdeeg
- Beoseot Gangjeong -버섯강정 - zoet gebakken paddenstoelen
- Semur Tahu Tempe - kruidig stoofpotje van tahu en tempe
- Khao Niaw Sod Sei - gevulde kleefrijstballetjes
- Kari Kambing - lamsvlees in een roomcurry
- Gulai Udang - in kokosmelk gestoofde kruidige garnalen
- Nila Goreng Sambal Pelecing - gebakken tilapia met een kruidige sambal
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Lobak Sambal Cuka - sambal van lobaks/rettich
- Sangkaya Fak Thong - dessert van pompoen
Recente Reacties
Cucur
3 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
3 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...