banner2.png

Sponsored Links

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Recente reacties

Alweer zo'n heerlijk recept.
@Jack Versteeghis het zeker, deze is de wat pittige versie en in het kookboek (deel 2) staat een mildere maar wel romiger versie. Ook erg lekker!!
Ook dit recept lijkt mij weer heerlijk. Binnenkort maar proberen.
@Jet van SteijnProbeer Udang Peteh! Echt een topper
Petehbonen vind ik zo lekker! Is er een gerecht waar ze de hoofdrol in spelen?
@KokkieBlandaDankjewel,leuk dat ik antwoord heb gekregen van je. Ik ga het morgen maken.
@Jet v Steijnp.s. 500 gr is ongeveer 6-7 stuks
@Jet v Steijnja, maar je kan het ook, wel schoongemaakt, in stukken snijden als je dat wil. Ik heb ook nog een versie waarbij de inktvis gevuld wordt.
Kokkie, goedenavond.
Blijft de inktvis in één stuk?
Jcm Avatar
KokkieBlanda 25 days ago Rendang Ayam - rendang van kip
@Jaapno, the released oil fries the chicken. No extra frying needed
Icon Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Sayur Lombok Rebung
pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten
25 gr melinjo blad
9 groene lomboks
7 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh/citroengras (witte deel)
750 ml kokosmelk
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
2 cm jahe
1 cm kencur
1 cm kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geroosterd

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukken, de lomboks en de rawits in ringen, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de bumbu, de jeruk purut, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de rebung toevoegen en meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk toe en roer de melinjo blad, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.

Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 86 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
36329288