pittig gestoofde bamboescheuten in romige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr bamboescheuten
25 gr melinjo blad
9 groene lomboks
7 rode lomboks
5 rode rawits
3 sjalotjes
4 teentjes knoflook
3 jeruk purut blaadjes
2 salam blad
1 sereh/citroengras (witte deel)
750 ml kokosmelk
2 theel zout
1 theel palmsuiker
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
3 cm laos
2 cm jahe
1 cm kencur
1 cm kunyit, geroosterd
1 eetl ebi, geroosterd
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de bamboescheuten in stukken, de lomboks en de rawits in ringen, de knoflook en de sjalotjes in dunne plakjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de bumbu, de jeruk purut, de salam en de sereh voor 3 minuten. Voeg dan de lomboks en de rawits toe en bak deze zacht. Dan de rebung toevoegen en meng alles goed door elkaar. Giet de kokosmelk toe en roer de melinjo blad, het zout en de palmsuiker erdoor en kook het geheel zachtjes gaar.