zoeken
Recente reacties

1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

2 months ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

2 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

3 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Liang Ban Lu-Sun - Asperges uit Shandong
- Rempah Udang
- Kare Ayam - Curry van kip
- Gar Dook Mu Ob Prik Gang - gebakken ribbetjes
- Pencok - Runderzwoerd met een kruidige kokosmelksaus
- Lempah Darat - Stoofpotje van zoete aardappel en pompoen
- Ayam Kukus Bombay - gestoomde kip met ui
- Neua Pad Kimao - geflambeerde dunne reepjes rundvlees
- Ayam Rujak - gekruide gestoofde kip in saus
- Ayam Pong Teh - smoor van kip met aardappelen
Sayur Lombok Hijau - gestoofde groene lomboks met vis


Sayur Lombok Hijau
gestoofde groene lomboks met vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene lomboks
150 gr gereh pethek / gezouten vis
13 petai/peteh bonen
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl zout
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
50 ml water
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Halveer de petai bonen. Was de vis en laat deze uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de laos, de palmsuiker, he zout en de lomboks toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en sluit de pan af en bak totdat de lomboks zacht zijn geworden. Voeg dan de vis, de kecap en het asamwater toe en meng goed en bak het verder gaar.
gestoofde groene lomboks met vis
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene lomboks
150 gr gereh pethek / gezouten vis
13 petai/peteh bonen
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl zout
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
50 ml water
4 eetl olie
Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Halveer de petai bonen. Was de vis en laat deze uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de laos, de palmsuiker, he zout en de lomboks toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en sluit de pan af en bak totdat de lomboks zacht zijn geworden. Voeg dan de vis, de kecap en het asamwater toe en meng goed en bak het verder gaar.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.