Recente reacties

Ron 1 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
kokkieblanda 4 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken
Jan 4 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Write a comment
Sayur Lombok Hijau - gestoofde groene lomboks met vis

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Sayur Lombok Hijau 
gestoofde groene lomboks met vis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr groene lomboks
150 gr gereh pethek / gezouten vis
13 petai/peteh bonen
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 cm lengkuas/laos
2 salam blad
1 eetl palmsuiker
1/2 eetl zout
2 eetl kecap manis
1 eetl asamwater
50 ml water
4 eetl olie

Cara membuat:
bereiding:
Ontpit de lomboks en snijd deze fijn. Halveer de petai bonen. Was de vis en laat deze uitlekken. Verhit in een pan olie en bak de vis goudbruin en zet apart.
Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Verhit in een pan de olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Voeg dan de salam, de laos, de palmsuiker, he zout en de lomboks toe en meng goed.
Voeg dan het water toe en sluit de pan af en bak totdat de lomboks zacht zijn geworden. Voeg dan de vis, de kecap en het asamwater toe en meng goed en bak het verder gaar.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 188 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42252696