in kokosmelk gestoofde groenten met petai
Bahan-bahan:
ingrediënten:
30 petai/peteh bonen
3 wortelen
150 labu siam/chayote
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
800 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
3 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
6 teentjes knoflook
1/2 theel peper
2 theel ketumbar
1 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de wortel in dunne plakjes. Snijd de chayote julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de salam en de laos voor 5 minuten. Voeg dan de kokosmelk toe en breng het al roerend aan de kook. Zet dan het vuur lager.
Vervolgens de chayote, de petai en de wortelen toevoegen en meng goed. Kook het al roerend verder gaar en totdat de kokosmelk is ingedikt. Serveer.