Logon3

Translations

nl en fr de id it no pt es

Recente reacties

Vraagje, de ansjovis, is dat gezouten uit een potje of vers?

Bij voorkeur vers en anders eerst afspoelen vanwege het zout
Als je de plakjes tempeh eerst even een paar minuutjes stoomt zijn ze minder bitter en nemen ze de kruiden beter op.
Jcm Avatar
KokkieBlanda 3 months ago Sate Sapi - geurige sate van rundvlees
@Marykan elk soort zijn omdat je lang moet marineren.
Beste Kokkie, welke soort rundvlees gebruik ik voor dit recept?
Zoals de meeste recepten op deze site zijn kloppen de recepten en de verhoudingen, vervang de vissaus door een pittige bouillon en het recept is geschikt voor vegetariërs. ook een heerlijk recept voor onervaren koks.
Waar wordt dit gerecht bij geserveerd? Het lijkt me een heerlijk gerecht.
IconWrite a comment
Ayam Goreng Lada Garam - pittig gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Lada Garam
pittig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Bahan saus sambal:
ingrediënten saus:
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
9 rode gedroogde pepers
4 lente-uitjes
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 eetl ebi, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes. Hak de knoflook grof en meng dit met het vlees, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten staan. Meng de bloem, de tapioca en het zout goed doorelkaar. Meng hierdoor de kip en zorg ervoor dat de kip voldoende gecoat is.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Saus: Snijd de knoflook, de pepers en de lente-ui fijn. Hak de ebi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de ebi toevoegen en bak het droog. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 116 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(atkokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
40911996