1 2 3 4

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Ziet er lekker uit
erg lekker op deze wijze
E. Tomatala 1 months ago
Het duurt wel erg lang om het recept uiteindelijk te vinden, toch is het wel duidelijk. Dank u wel en succes met uw site
Groetjes E. Tomatala-Pesulima.
jenny MORRIS 1 months ago
hartelyk bedankt voor uw recepten
Henk 1 months ago
Kunt u ook zeggen hoeveel sjalotjes?
Rene 1 months ago
Was erg lekker bedankt!
susanne 2 months ago
moet daar niet iets van nats bij
Chantal 4 months ago
Gemaakt als extraatje voor bij de kersthapjes. Hier al helemaal goedgekeurd! Moet me inhouden niet stiekem alles vandaag al op te snoepen
Sophie 6 months ago
Goedenavond!
Dank voor dit recept. Ik heb het net gemaakt en het was heerlijk. Ik vroeg me af wat voor soort kokos je gebruikt voor de boemboe, ik had geraspte genomen. En verder vroeg ik me af wat je erbij eet.
Hartelijke groet, Sophie
Nachita Wolff Schoem 7 months ago
Mijn moeder (Indo-Chinese vrouw, op Java geboren en getogen, evenals ik) deed geen tomaten bij de Daging Smoor en meestal voegde ze tegen het eind van de kooktijd aan de sauce naar behoefte krielaardappeltjes en of sohoen (glas bamie) toe

@ is ook afhankelijk van de streek, ons familierecept (Palembang - Sumatra) heeft nu eenmaal wel de tomaat erin. Andere versies hebben inderdaad aardappelen erin en die zijn ook op deze site aanwezig.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Goreng Lada Garam
pittig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Bahan saus sambal:
ingrediënten saus:
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
9 rode gedroogde pepers
4 lente-uitjes
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 eetl ebi, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes. Hak de knoflook grof en meng dit met het vlees, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten staan. Meng de bloem, de tapioca en het zout goed doorelkaar. Meng hierdoor de kip en zorg ervoor dat de kip voldoende gecoat is.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Saus: Snijd de knoflook, de pepers en de lente-ui fijn. Hak de ebi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de ebi toevoegen en bak het droog. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Serveer.
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 131 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
35660253