pittig gebakken kip
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie
Bahan saus sambal:
ingrediënten saus:
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
9 rode gedroogde pepers
4 lente-uitjes
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 eetl ebi, geweekt
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes. Hak de knoflook grof en meng dit met het vlees, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten staan. Meng de bloem, de tapioca en het zout goed doorelkaar. Meng hierdoor de kip en zorg ervoor dat de kip voldoende gecoat is.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Saus: Snijd de knoflook, de pepers en de lente-ui fijn. Hak de ebi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de ebi toevoegen en bak het droog. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Serveer.