banner2

Translations

nlenfrdeiditnoptes

Sponsored Links

Recente reacties

Jcm Avatar
KokkieBlanda 1 months ago Pao Yang Sauce Palo - eend in kaneelsaus
@Martineonze kookboeken kan je terug vinden op de site, kijk https://www.kokkieblanda.nl/tokos/bestelformulier-kookboek voor een inhoudsopgave
Hallo, verkopen jullie deze recepten in kookboeken?
Ik zou er graag enkele willen kopen.
Met vriendelijke groet,
Martine oude Booyink
Jcm Avatar
KokkieBlanda 2 months ago Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
@Rita zou ik niet doen, rijstmeel is te fijn en het deeg voor de martabak moet iets stevig zijn ivm de vulling
Zou je ipv tarwe bloem, ok rijkste bloem kunnen gebruiken?
Dit is héél erg lekker, helaas zo onbekend bij velen. Dit recept kreeg ik van m'n lieve Indische vriendin in 1977!!! Wat mooi om dit nu hier te zien....
Jcm Avatar
Rens Nijman 11 months ago Adobong Gulay
Voor hoeveel personen zijn de recepten

@Rens: in het algemeen voor 4 personen
In dit gerecht hoort holy basil, geen thai basil, dacht ik ?
Ziet er geweldig uit.
Jcm Avatar
Bernard 1 years ago Kippenbouillon 2
Als je bouillon trekt van botten, dan mag dat gerust enkele dagen op een laag pitje doorgaren zodat de gelatine vrijkomt. Gelatine is erg gezond en je kunt er alle botten voor gebruiken. Vooral de gewrichten van de dieren geven goeie gelatine.
de lever niet langer dan 471f8 minuten meebakken. Anders wordt ze droog en korrelig.
Icon Write a comment
Ayam Goreng Lada Garam - pittig gebakken kip

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 
Ayam Goreng Lada Garam
pittig gebakken kip

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr kippendijen
5 teentjes knoflook
1 eetl limoensap
1 theel zout
100 gr bloem
1/2 eetl tapioca/maizena
1/2 theel zout
1/2 theel peper
olie

Bahan saus sambal:
ingrediënten saus:
2 eetl olie
7 teentjes knoflook
9 rode gedroogde pepers
4 lente-uitjes
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/2 theel palmsuiker
1 eetl ebi, geweekt

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in kleine reepjes. Hak de knoflook grof en meng dit met het vlees, het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten staan. Meng de bloem, de tapioca en het zout goed doorelkaar. Meng hierdoor de kip en zorg ervoor dat de kip voldoende gecoat is.
Verhit in een pan voldoende olie en frituur de kip goudbruin en zet apart.
Saus: Snijd de knoflook, de pepers en de lente-ui fijn. Hak de ebi fijn. Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook en de pepers voor 2 minuten. Voeg dan de lente-ui, het zout, de peper en de palmsuiker toe en meng goed. Dan de ebi toevoegen en bak het droog. Voeg dan de kip toe en meng alles goed. Serveer.
Pin It
Jcm Avatar
Say something here...
Cancel
Log in with
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 219 gasten en geen leden online

Contact

Kokkieblanda.nl

email: dragon(at)kokkieblanda.nl

website: kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
39801997