Ayam Goreng Kuning Tabur Serundeng
gebakken gekruide kip met kokos
Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippendijen
2 salam blad
1 kunyit blad
3 serai/sereh/citroengas
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 gr geraspte kokos
1 1/2 eetl asamwater
olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, het kunyit blad en de serai en breng het aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en kook op middelhoog vuur totdat het vocht is verdampt. Laat het daarna afkoelen.
Verhit in een pan voldoende oplie en bak de kip daarna bruin en zet apart. Bak de overgleven kruiden/bumbu samen met de kokos goudbruin en strooi het over de kip. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Khao Mok Kai - kipbyriani
- Getuk Lindri 1 - Zoete aardappel-kokos cake
- Mi Goreng cabai hijau yang lezat - gebakken bami met groene chilies
- Lotek Asak - gemengde groenten met pindasaus
- Soun met paddenstoelen en garnalen
- Sayur asem sunda asli - gemengde groenten in zurige saus
- Rendang Cumi - in kokosmelk gekruide gestoofde inktvis
- Siomay - gestoomde gehakt/gernalen balletjes
- Rendang Jamur - rendang van paddenstoelen
- Dendeng Manis - zoet drooggekbaken vlees
Recente Reacties
Cucur
1 week agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
1 week agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 weeks agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 weeks agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
4 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...