Recente reacties

Ik mis de tomaten in de ingrediëntenlijst ....
Hoeveel moeten er in?
Oeps, niet eerder opgemerkt: 3 stuks en heb het aangepast, bedankt!!
Ilona Van den akker 1 months ago Telur Rawis Bumbu Rebon - gekruide omelet met rebon
Wat is Rebon?

reactie:
Kleine gedroogde garnaaltjes
Ron 2 months ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Write a comment

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief Ster actief
 
Ayam Goreng Kuning Tabur Serundeng
gebakken gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippendijen
2 salam blad
1 kunyit blad
3 serai/sereh/citroengas
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 gr geraspte kokos
1 1/2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, het kunyit blad en de serai en breng het aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en kook op middelhoog vuur totdat het vocht is verdampt. Laat het daarna afkoelen.
Verhit in een pan voldoende oplie en bak de kip daarna bruin en zet apart. Bak de overgleven kruiden/bumbu samen met de kokos goudbruin en strooi het over de kip. Serveer.
Pin It
Say something here...
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.

who is online

We hebben 136 gasten en geen leden online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

Artikelen bekeken hits
42411074