logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 week ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 1 week ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 weeks ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 weeks ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 4 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Ayam Goreng Kuning Tabur Serundeng
gebakken gekruide kip met kokos

Bahan-bahan:
ingrediënten:
8 kippendijen
2 salam blad
1 kunyit blad
3 serai/sereh/citroengas
300 ml kokosmelk (van 1/2 kokosnoot)
1 theel zout
1 theel palmsuiker
50 gr geraspte kokos
1 1/2 eetl asamwater
olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
4 teentjes knoflook
5 cm kunyit, geroosterd
2 cm jahe
2 cm lengkuas/laos
1/2 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu, de salam, het kunyit blad en de serai en breng het aan de kook.
Voeg dan de kip, het zout, de palmsuiker en het asamwater toe en kook op middelhoog vuur totdat het vocht is verdampt. Laat het daarna afkoelen.
Verhit in een pan voldoende oplie en bak de kip daarna bruin en zet apart. Bak de overgleven kruiden/bumbu samen met de kokos goudbruin en strooi het over de kip. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 72 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44180331