logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon Yesterday
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna Yesterday
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Daging Masak Krengsengan
runderstoof met aardappel in kruidige saus

bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
2 aardappeln
2 rode lomboks
1 salam blad
2 cm laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel petis udang
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1000 ml water
olie

Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 tomaat
1/4 theel peper

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes, de aardappelen in blokjes en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen bruin en stevig.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de kecap, de petis, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water, de aardappelen en de lomboks toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 145 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44151326