Daging Masak Krengsengan
runderstoof met aardappel in kruidige saus
bahan-bahan:
ingrediënten:
400 gr rundvlees
2 aardappeln
2 rode lomboks
1 salam blad
2 cm laos
3 jeruk purut blad
2 eetl kecap manis
1/2 theel petis udang
1 theel zout
1 eetl palmsuiker
1000 ml water
olie
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 rode rawits
1 tomaat
1/4 theel peper
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in plakjes, de aardappelen in blokjes en de lomboks fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Verhit in een pan voldoende olie en bak de aardappelen bruin en stevig.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de bumbu met de salam, de laos en de jeruk purut voor 3 minuten. Voeg het vlees toe en bak totdat het vlees van kleur verandert. Dan de kecap, de petis, het zout en de palmsuiker toe en meng goed. Vervolgens het water, de aardappelen en de lomboks toevoegen en kook het geheel gaar en totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tum Daging - gestoomd gekruid vlees
- Serundeng 1 - gebakken kokos met pinda's
- Opor Bebek - in kokosmelk gestoofde en gebakken gevulde eend
- Ayam Kare Jawa - kruidig gestoofde kip
- Mujair Goreng Kering - droog gebakken tilapia
- Kurabu manda - Geroosterd kokos met bananenbloem
- Kue Bugis 1 - gevulde cakejes
- Ikan Bali
- Botok Tempe - gestoomde gekruide tempe
- Zoetzure groenten
Recente Reacties
Cucur
Yesterdaybij voorkeur een diepe bolle panCucur
YesterdayWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...