Sayur Gudek 2
Bahan-bahan:
ingrediënten:
100 gr. runderpoulet,
2 salamblaadjes,
1/2 bloemkool,
250 gr. boontjes,
1 theel. vetsin,
200 gr. wortels,
250 gr bamboescheuten
1 theel. suiker,
1 theel asem
2 eetl. water,
100 ml kokosmelk
250 ml water
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe
6 cm laos
3 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 kemirinoten
1 theel. ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in het water gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de groenten grof en de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees toe. Bak het geheel nog voor 1 minuut. Meng de asem met het water en voeg dit met de salam toe en bak bak dit nog 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en bak dit nog voor 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en stoof de groenten beetgaar.
ingrediënten:
100 gr. runderpoulet,
2 salamblaadjes,
1/2 bloemkool,
250 gr. boontjes,
1 theel. vetsin,
200 gr. wortels,
250 gr bamboescheuten
1 theel. suiker,
1 theel asem
2 eetl. water,
100 ml kokosmelk
250 ml water
zout naar smaak
olie
Haluskan:
boemboe
6 cm laos
3 sjalotten
6 teentjes knoflook
3 kemirinoten
1 theel. ketumbar
Cara membuat:
Bereiding:
Kook het vlees in het water gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de groenten grof en de bamboescheuten in dunne reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten en voeg dan het vlees toe. Bak het geheel nog voor 1 minuut. Meng de asem met het water en voeg dit met de salam toe en bak bak dit nog 2 minuten. Dan de groenten toevoegen en bak dit nog voor 5 minuten. Vervolgens de kokosmelk toevoegen en stoof de groenten beetgaar.