zoeken
Recente reacties

9 hours ago
@HenkNeeeee Henk, vlees niet aanbraden...

23 days ago Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
Klinkt heerlijk! Maar wat voor rundvlees heb je hiervoor nodig?

1 months ago Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
@ReneeJe bedoeld waarschijnlijk het groene hart.

2 months ago Orek Tahu - gebakken gekruide tahu
Superlekker recept!
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.
Ik heb alleen wat minder gula djawa gebruikt (50 gram), dat was voor ons voldoende zoet.

3 months ago Sambal Badjak
@Janje kan dan macademia noten gebruiken

3 months ago Sambal Badjak
Als je geen kerimi kunt krijgen, is er dan een alternatief?
Laatst gelezen
- Frikadel Jagung - maiskoekjes
- Udang sayur
- Tumis Jamur Cabai Hijau - roerbak van oesterzwammen met groene peper
- Rempah-rempah
- Ayam Panggang Jakarta - geroosterde kip uit Jakarta
- Khao Paad Naam Prig - gebakken rijst met garnalen
- Telur Rempah - gekruide eieren in pittige saus
- Hobak Buchim 호박부침 - pannenkoekjes met courgette
- Pindang Udang Kacang Panjang - gestoofde garnalen met kousenband
- Dadar Goeleh
Belut Bumbu Cabai Hijau - gebakken paling in een groene pepersaus


Belut Bumbu Cabai Hijau
gebakken paling in een groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr belut/paling
1 limoen, sap
1 theel zout
1 eetl limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 groene tomaten
6 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 groene lomboks, ontpit
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het tenminste 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en bruin en zet apart.
Stoom voor de bumbu de sjalotjes, de tomaten, de keriting en de lomboks voor 10 minuten. Hak deze daarna grof en meng het met de palmsuiker en het zout.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de paling toe en meng goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en meng goed en bak totdat het vocht indikt. Serveer.
gebakken paling in een groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr belut/paling
1 limoen, sap
1 theel zout
1 eetl limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 groene tomaten
6 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 groene lomboks, ontpit
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het tenminste 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en bruin en zet apart.
Stoom voor de bumbu de sjalotjes, de tomaten, de keriting en de lomboks voor 10 minuten. Hak deze daarna grof en meng het met de palmsuiker en het zout.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de paling toe en meng goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en meng goed en bak totdat het vocht indikt. Serveer.
- Gegevens
- Written By & Copyright:F.M.Wiedenhoff-KokkieBlanda
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.
Be the first to comment.