gebakken paling in een groene pepersaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
350 gr belut/paling
1 limoen, sap
1 theel zout
1 eetl limoen, sap
olie
Haluskan:
bumbu:
5 sjalotjes
4 groene tomaten
6 groene cabai keriting (krullende cayennepeper)
5 groene lomboks, ontpit
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de paling in stukken en wrijf deze in met het limoensap en het zout en laat het tenminste 15 minuten marineren. Verhit in een pan de olie en bak de paling gaar en bruin en zet apart.
Stoom voor de bumbu de sjalotjes, de tomaten, de keriting en de lomboks voor 10 minuten. Hak deze daarna grof en meng het met de palmsuiker en het zout.
Verhit in een pan 3 eetl olie en fruit de bumbu voor 5 minuten. Voeg dan de paling toe en meng goed. Vervolgens het limoensap toevoegen en meng goed en bak totdat het vocht indikt. Serveer.